Jess Walter – Schitterende ruïnes

Jess Walter – Schitterende ruïnes

Tags:

 

SchitterendeRuinesHet is 1962.

Op de rotsen van het ingeslapen vissersplaatsje Porto Vergogna staat Pasquale, een jonge Italiaan en eigenaar van het enige hotel. In dagdromen verzonken kijkt hij uit over het glinsterende water. Aan de horizon verschijnt een boot met op het dek een prachtige, in wit geklede dame. Ze is een Amerikaanse actrice en doodziek, zo ontdekt hij als ze haar intrek neemt in zijn hotel.

Hollywood, vijftig jaar later.

Een oudere, Italiaanse heer betreedt het kantoor van filmproducent Michael Deane op zoek naar de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten.

Schitterende ruïnes vertelt het meeslepende verhaal van een onmogelijke, maar onverwoestbare liefde. Op onnavolgbare wijze verbindt Jess Walter het landelijke Cinque Terre van 1962 met het genadeloze Hollywood-bestaan vandaag de dag. Schitterende ruïnes handelt over tijd, over het moment dat voorbijgaat zonder dat we er erg in hebben en over het verleden dat we soms als een ruïne achterlaten. Jess Walter toont hoe ons leven zich ontrolt: gecompliceerd en wreed én dichterlijk en betoverend tegelijk. Jess Walter schreef gedurende de afgelopen vijftien jaar met tussenpozen aan Schitterende ruïnes.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Schitterende ruïnes door Jess Walter? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Schitterende ruïnes op MustReads; ****

Schitterende ruïnes is geen perfect boek – de gefragmenteerde stijl voelt soms wat geforceerd – maar komt in de buurt. Jess Walter slaagt erin om je aandacht vast te houden met geloofwaardige, levende personages en mooie sfeertekeningen. De nostalgische thematiek maakt het geheel af en voert je in gedachten terug naar andere tijden en plaatsen.

Recensie over Schitterende ruïnes op Nu; ****

Schitterende ruïnes is als een mozaïek van vele plotlijnen en personages die direct of zijdelings met elkaar te maken hebben, maar die zich nooit van elkaar kunnen losmaken. Ze zijn familie of vrienden, zakenpartners of geliefden, rivalen of collega’s in de kunst.

Recensie over Schitterende ruïnes op Hebban; *****

Het is prachtig hoe Jess Walter alle verschillende verhalen van de personages weet te integreren in één verhaal, waarbij alle facetten elkaar versterken en niets onduidelijk blijft. Elk verhaal, klein of groot, versterkt de plot en dringt bij de lezer binnen.

Recensie over Schitterende ruïnes door Tessa Heitmeijer;

Schitterende ruïnes is verworden wat de titel al aangeeft: een schitterende ruïne. Ja, de schrijfstijl is mooi, en ja, het verhaal op zich is ook erg goed, maar de uitwerking mist glans, mist lef en mist zijn doel.

Recensie over Schitterende ruïnes op Cobra; *****

‘Schitterende ruïnes’ is complex zonder duister te zijn, is grappig en romantisch, filosofisch en meedogenloos, en verweeft fantastische verhalen over leven en liefdes, kansen en ontgoochelingen tot een onnavolgbaar geheel. En je wil meteen naar Cinque Terre afreizen om in Hotel Redelijk Uitzicht met Pasquale Tursi onder het nuttigen van een fles heerlijke wijn over al deze en andere dingen lange nachtelijke gesprekken een boompje op te zetten.

Recensie over Schitterende ruïnes op Book Barista; *****

Simpel gezegd, Walter’s roman is een grappig, brutaal, geestig en rijk verhaal met ironische wendingen. Hij heeft alle kneepjes van het vak toegepast en daarmee is het een schitterende roman geworden. Een echte aanrader.

Recensie over Schitterende ruïnes op I heart Books;

Wat mij betreft verdient Schitterende ruïnes het echt om meer bekendheid te krijgen, het is perfecte literatuur om mee te nemen op vakantie of om je tijdens een regenachtige dag eventjes in het warme, romantische Italië te wanen.

Heb jij Schitterende ruïnes door Jess Walter gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!