Jan Geurtz – Verslaafd aan denken

Jan Geurtz – Verslaafd aan denken

Tags:

 

VerslaafdAanDenkenHoe komt het dat we vaak geen enkele zeggenschap lijken te hebben over wat we denken? Waarom gaan we steeds méér denken als we gebukt gaan onder beknellende gedachten? En hoe komt het dat we onszelf bij een toekomstige vervelende gebeurtenis al weken van tevoren lastig vallen met angstige gedachten erover?

In zijn nieuwe boek ontleedt Jan Geurtz het verschijnsel denken, en toont hij aan dat het onze meest fundamentele verslaving is. Door ons denken, en het geloof in de echtheid van onze gedachten, zitten we gevangen in het keurslijf van een onjuist beeld van onszelf en de werkelijkheid. Dit heeft tot gevolg dat we telkens weer bekneld raken in een vicieuze cirkel van nare gedachten en pijnlijke gevoelens.

Ben jij op zoek naar een recensie van Verslaafd aan denken door Jan Geurtz? Wij hebben er een voor je gevonden!

De Recensie; ***

Voor mensen die op zoek zijn naar een praktisch handboek om het piekeren te verminderen is Verslaafd Aan Denken niet direct de oplossing, wel voor wie meer wil weten over hoe boeddhistische spiritualiteit zich verhoudt tot denkwerk. Desalniettemin bevat het boek enkele interessante methoden om je gedachten voor korte tijd stil te zetten.

Heb jij Verslaafd aan denken door Jan Geurtz gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!