J. K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne – Harry Potter en het vervloekte kind

J. K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne – Harry Potter en het vervloekte kind

Tags:

 

harrypottervervloektekindHet achtste verhaal. Negentien jaar later.
Harry Potter en het Vervloekte Kind deel een en twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het stuk heeft plaatsgevonden in West End in Londen op 30 juli 2016.

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Ben je op zoek naar recensies over Harry Potter en het vervloekte kind van J. K. Rowling? Ze staan hier voor je op een rij!

Bolbuttonnieuw

ecibutton

Recensie over Harry Potter en het vervloekte kind op Miranda Leest;

Omdat het boek in scriptvorm is geschreven, lekker veel witruimte, vlieg je er doorheen. Ik heb absoluut genoten van het lezen, maar kan het niet zien als meer dan een fijn tussendoortje, het kan niet tippen aan de spanning en sfeer uit de eerdere boeken. Maar als je destijds van de boeken hebt genoten, dan is het zeker fijn om weer even een paar uurtjes in het gezelschap van Harry en zijn vrienden te verkeren.

Recensie over Harry Potter en het vervloekte kind op Boek Hopper;

Het achtste verhaal en dit keer in een script versie weergegeven. Ik moet zeggen dat ik wel enige bedenkingen had toen ik dit boek ging lezen. Zou het mij wel weten te pakken en zou het geen afbreuk doen aan de serie. In het begin was het wel even wennen, een script leest toch heel anders dan een verhaal. Maar zodra je een beetje in die script stijl komt raak je al snel opnieuw verliefd op het verhaal.

Recensie over Harry Potter en het vervloekte kind op Freelennse; ****

Het verhaal vind ik, zoals ik van Harry Potter-verhalen gewend ben, heel leuk en spannend. Blijkbaar ben ik toch al die tijd wel benieuwd geweest naar hoe het de grote Harry Potter zou vergaan, al klinkt dat natuurlijk heel suf. Jammer vind ik het wel dat je door de scriptvorm niet echt diepgang krijgt in de personages. Je leest hun gedachten niet, je voelt en leeft niet echt met ze mee. Al met al ben ik wel heel blij dat dit boek op de plank in mijn boekenkast staat, naast de andere boeken van deze reeks.

Recensie over Harry Potter en het vervloekte kind op De Morgen; ***

Er mankeert ook veel. Het belangrijkste: de beschrijvingen. Logisch maar jammer, want Rowling blinkt uit in het humoristisch neerzetten van een bonte stoet hoofd- en bijpersonen en een steeds verder uitdijend universum van magische uitvindingen, die altijd een of ander komisch nadeel hebben.

Recensie over Harry Potter en het vervloekte kind op The Book Geek; *****

Zie Cursed Child niet als een deel acht, want teleurgesteld zul je raken. Zie dit script als een extra, voor ons, Potterheads, om nogmaals tijd te besteden op Hogwarts. Fantastic Beasts and Where to Find Them gaat ons de volgende jaren bezighouden, dus zet jezelf maar schrap voor al het magie dat eraan komt!

Recensie over Harry Potter en het vervloekte kind op AD; ***

Het vervloekte kind is geschreven als een script en dat is even wennen omdat de ontbrekende sfeerbeschrijvingen aanvankelijk als gemis voelen. Maar de gebeurtenissen boeien later genoeg om dat gebrek op te vangen. Voeg daarbij actuele thema’s als vriendschap, loyaliteit en jezelf durven zijn en Het vervloekte kind is niet alleen een goed verteerbaar fantasieverhaal, maar ook een volwassen sprookje.

Recensie over Harry Potter en het vervloekte kind op Lees dan; *****

Het is niet echt te vergelijken met de andere HP-boeken, omdat het hier om een script gaat. Dat betekent dat de omgeving waar een scène zich afspeelt geschetst wordt, hoe de acteurs zich gedragen en, uiteraard, wat ze zeggen.
Hierbij worden gedachten en gevoelens meestal niet genoemd. behalve als er staat dat een personage verbaasd of bang moet kijken.
Toch is het verhaal wel gaan leven voor mij en zijn de gevoelens gemakkelijk op te pikken.
Recensie over Harry Potter en het vervloekte kind op Finefleur Tekstbureau; ****
Zo miste ik de uitgebreide, vaak grappige, omschrijvingen van de personages, de omgeving en haar sfeer waarmee J.K. Rowling de lezer altijd zo betrok bij het verhaal. Maar in deze verhaalvorm is daar geen ruimte voor, helaas. We moeten het doen met enkele passages die vertellen hoe het toneel eruitziet en wat er in de coulissen – buiten het zicht – gezegd wordt. Bovendien moest ik wennen aan het lezen van een verhaal in scriptvorm, omdat tussen de zinnen steeds de naam van het personage staat. Toch lees je al snel over die namen heen en leest het als een ‘normaal’ verhaal zoals we gewend zijn.

Heb jij Harry Potter en het vervloekte kind van J. K. Rowling gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter, zodat andere lezers weten of dit boek de moeite waard is!

Bolbuttonnieuw

ecibutton

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!