Inge Duine – De laatste Tour

Inge Duine – De laatste Tour

Tags:

 

DeLaatsteTourEr staat meer op het spel dan een gele trui.

Rouen is in de ban van de start van de Tour de France. Wanneer topfavoriet John Ryder vlak voor de start dood wordt aangetroffen in zijn hotelkamer, staat de Tour op zijn kop. Autopsie wijst uit dat Ryder overleed aan een hartstilstand en dat hij sporen van doping had in zijn bloed.

Vanwege de impact die de dood van Ryder heeft, komt er een uitgebreid onderzoek en de nukkige rechercheur Pierre Thilliez ziet zich, zeer tegen zijn zin, genoodzaakt met het peloton mee te reizen om de zaak op te lossen.

De ambitieuze Amerikaanse journaliste Patricia Wale ziet Ryders dood als hét verhaal van de Tour en samen met haar Britse collega Stephen Dunham gaat ze op onderzoek uit.

Ondertussen probeert Maarten Bergerink, Ryders meesterknecht, gewoon mee te koersen in het peloton. De Tour wacht immers op niemand.

Maar dan stort de geletruidrager tijdens een bergrit in een ravijn. Een toevallig ongeluk… of is er meer aan de hand?

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van De laatste Tour door Inge Duine? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over De laatste Tour op Punt;

De Laatste Tour, het debuut van Avans docent Inge Duine, is spannender dan menig bergetappe. Voor wielergekken die van lezen houden, is De Laatste Tour verplichte kost, maar ook liefhebbers van een spannend boek komen met dit debuut van Inge Duine genoeg aan hun trekken.

Recensie over De laatste Tour op Hebban; ***

Dit debuut heeft eveneens een informatief karakter, maar het biedt vooral een exclusief en origineel verhaal. Als een onvervalste wielerkenner beschrijft Inge Duine hoe ver men zou kunnen gaan om de grootste rittenwedstrijd ter wereld te winnen.

Recensie over De laatste Tour op ThrillZone; ***½

De gebeurtenissen die Duine ons voorschotelt en haar manier van vertellen, komen waarheidsgetrouw over. De afwisseling tussen de ervaringen ín het peloton, verteld vanuit de renners en de commentatoren, en de gebeurtenissen achter de schermen, zorgen voor een mooie afwisseling.

Recensie over De laatste Tour op Fantasticon;

Het plot is daarnaast ook nog eens spannend, als na Ryder ook de volgende favoriet, Baccineri, tijdens de wedstrijd komt te overlijden. Een toeval, of is er meer aan de hand? Al met al is dit dus een prima boek, dat, ondanks de fictieve setting, een zeer realistisch inkijkje geeft in het wielerwereldje.

Recensie over De laatste Tour op Biebmiepje;

De laatste Tour is een lekker spannend verhaal in een dynamische setting, de Tour de France. Leerzaam, spannend, origineel en een verhaal wat je aan het denken zet; ik vind De laatste Tour een geslaagd debuut!

Heb jij De laatste Tour door Inge Duine gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!