Ilse Ruijters – De onderkant van sneeuw

Ilse Ruijters – De onderkant van sneeuw

Tags:

 

Onderkant van de sneeuwHoe ga je verder met je leven nadat je per ongeluk een meisje van drie hebt doodgereden?
Ik trapte op de rem, die ik allang niet meer onder controle had, mijn vingers klauwden in het stuur. Ik spinde in een zee van sneeuw, rond en rond en rond en rond, terwijl mijn adem stokte. Die hobbel waar ik net overheen gereden was, dat was toch niet… Dat kon toch niet… Ik durfde niet te denken wat mijn lijf al had begrepen.
Irene probeert met veel pijn en moeite de draad weer op te pakken nadat ze per ongeluk een peuter heeft doodgereden, maar het verleden achtervolgt haar: ze ontvangt een anonieme bedreiging, waarin staat dat ze nog voor het eind van het jaar zal leren hoe het voelt om je dochter te verliezen. Wie in haar omgeving probeert haar gek te maken, of is ze zélf niet meer te vertrouwen na ‘de moord’ die ze heeft gepleegd?

Waar ligt de grens tussen goed en kwaad, en hoe ver ga je om je eigen dochter te redden? Irenes beklemmende strijd leidt haar tot in de diepste krochten van haar psyche, steeds verder weg van haar familie, vrienden en haar ‘oude ik’.

Ben jij op zoek naar recensies van De onderkant van sneeuw van Ilse Ruijter? Ze staan hier voor je op een rij!

Tessa Heitmeijer;

Maar dan is er ineens het allerlaatste hoofdstuk. Hierin worden je zintuigen alsnog weer op scherp gezet en begint je hart opnieuw versneld te bonken. Jammer, want als de schrijfster deze lijn meer had doorgezet was De onderkant van sneeuw een ijzersterke in plaats van sterke thriller geworden.

Graag gelezen; ****½

Het begin neemt je meteen mee op reis met deze Irene en alles wat haar overkomt. Zowel het begin als het einde van het boek gaat over een bevalling, maar toch anders zoals je zult merken. De personages zijn zeker geloofwaardig te noemen, geen te gekke verzinsels hier. Er zijn wel wat bijzondere karakters, maar dat is in het dagelijks leven ook zo. Het omgaan met gevoelens is voor iedereen anders en heeft ook voor iedereen een andere impact. De hoofdpersoon heeft nogal wat meegemaakt en probeert op haar manier hier mee om te gaan, maar niet alles gaat zoals je zou verwachten.

Bestel een product bij Bol, en steun Ranking the Books!

Thrillerlover; *****

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen : Dit is een boek dat binnenkomt, je raakt, je vastpakt en niet meer loslaat. Wat een ontzettend sterk psychologisch en krachtig geschreven thriller heeft Ilse met dit boek neergezet. Een boek waarvan je bijna niet zou geloven dat je een debuut in handen hebt.

Vrouwenthrillers; *****

Irene probeert uit alle macht om de draad van haar leven weer op te pakken en een goede moeder te zijn voor haar kinderen. Het gezin is verhuisd maar het verleden achtervolgt Irene. Er wordt gefluisterd achter haar rug: ‘Zij is het die dat kindje doodgereden heeft.’ Zelf vindt Irene dat ze een grotere straf verdiend heeft dan de taakstraf die haar opgelegd werd en snijdt zichzelf. Wanneer ze een anonieme bedreiging ontvangt waarin staat dat ze nog voor het eind van het jaar haar dochtertje zal verliezen, raakt ze alle controle kwijt en draait volledig door.

Leestafel;

Van alle vreselijke dingen die je in een mensenleven kunnen overkomen is dit er zeker een: Irene, zelf moeder van twee jonge kinderen, verliest de controle over het stuur en een meisje van drie jaar is dood. Het voorval achtervolgt haar, verscheurt haar. Kon ze de tijd maar terugdraaien! Ze verdient niet meer te leven.

Heb jij De onderkant van sneeuw van Ilse Ruijters gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

 

2 Comments

 1. Coenraad De Kat

  Maja een 3 jarige meisje wordt aangereden door Irene die het oortje van haar telefoon zoekt en vanaf dat moment is haar leven één grote puinhoop waar ze steeds dieper in wegzakt. Irene verhuist met haar gezin maar het ongeluk blijft haar achtervolgen en verliest de grip op haar leven gaat dingen verbeelden komt in situaties terecht waardoor ze aan haarzelf gaat twijfelen. Freya een alleenstaande moeder probeert haar te helpen en een vriendin te zijn maar Irene ziet dingen en verliest steeds meer grip en alles wat ze lief heeft dreigt ze te gaan verliezen .
  De onderkant van de sneeuw is het debuut van Ilse Ruijters maar als je het leest kan je nauwelijks geloven dat dit een debuut is. Het verhaal raakt je en graaft zich vast in je gedachten en leef je mee met de karakters. De 4 hoofdkarakters zijn allemaal zo verschillend met ieder hun eigenaardigheden. Ze geven ieder hun eigen ik aan het verhaal en samen is het één geheel die staat als een huis.
  De schrijfstijl is vlot met mooie zinnen en situaties. Vanaf het begin werkt je naar een plot toe en tijdens het verhaal roept het vragen op en zet het je aan denken . Ik kijk uit naar het volgende boek en ben zeer benieuwd hoe ze groeit als auteur .

   
  Reply
 2. Passie voor boeken

  Een goede spanningsboog, prima uitgewerkte personages en een soepele verteltrant. De psychologische factor is van hoog kaliber en geeft het verhaal een extra booster mee. Iedereen kan zich er natuurlijk wel een voorstelling van maken wat het met je doet, als jij verantwoordelijk bent voor de dood van een kind. En begrijpelijk dat iemand daardoor flink van in de war kan raken. Ilse heeft dit in De onderkant van sneeuw heel goed verwoord, gezien vanuit meerdere invalshoeken.

  Een verhaal dat mijn volle aandacht heeft gehad en mij van mijn nachtrust heeft beroofd. En toen ik dacht alles te weten werd ik volkomen verrast door een verpletterende ontknoping!
  Geweldig gedaan en ik sluit mij volledig aan bij al die andere positieve reacties betreffende dit boek.

   
  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!