Hendrik Groen – Zolang er leven is

Hendrik Groen – Zolang er leven is

Tags:

 

ZolangErLevenIsNederland leerde Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken.

Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club, probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken. Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt.

Met de hem zo kenmerkende charmante, ironische humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van Zolang er leven is door Hendrik Groen? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Zolang er leven is op NRC;

Groen is weer iets ouder, maar nog steeds de goed bedoelende mopperkont die tips heeft voor een beter leven in het verzorgingstehuis, de eenzame intellectueel op de vijfde verdieping, die in zijn sombere uren nadenkt over het levenseinde: regie in eigen hand nemen of niet?

Recensie over Zolang er leven is op Hebban door Christina Brouwers; ****

Ook nu weer is het dagboek voorzien van relevante nieuwsfeiten van het moment waarin het geheel zich afspeelt. En tijdens het lezen beleef je dus een soort van ‘trip down memory lane’. Te denken valt aan de aanslag op Charlie Hebdo en nog heel veel ander nieuws uit 2015. Ik vond het heerlijk om te lezen en zo eigenlijk in januari 2016 nog even heel 2015 door te nemen.

Recensie over Zolang er leven is door Tessa Heitmeijer; *****

Ik heb hardop gelachen, vooral om de steekjes onder water naar mede-bewoners en de grenzeloze humor van Evert, maar ik heb ook momenten gehad waarop ik een brok moest wegslikken. Hendrik Groen, Evert, de andere leden van Omanido, de mede-bewoners en zelfs mevrouw Stelwagen: ze kruipen allemaal weer onder je huid. En je laat ze gretig toe: het voelt meteen weer vertrouwd.

Recensie over Zolang er leven is op Blik op de Wereld;

Opnieuw is het prachtig om de belevenissen van de Oud-maar-niet-dood-club te volgen aan de hand van Hendriks dagelijkse belevenissen. Hilarisch is een understatement. Dat het leven niet altijd leuk is wordt heel goed duidelijk als zijn vriend Evert kanker krijgt en uiteindelijk moet meedelen dat er daardoor spoedig een vacature komt in de Oud-maar-niet-dood-club.

Recensie over Zolang er leven is op Ilona leest; *****

Het is net zo grappig, en hoewel de opzet hetzelfde is voelt het niet als een herhaling of teveel van hetzelfde. We leren nog meer over de leuke (en soms minder leuke, zeurderige) medebewoners van het verzorgingstehuis en na het uitlezen van Zolang er leven is wil ik eigenlijk meteen beginnen in het derde dagboek van Hendrik Groen, wat helaas (nog niet) bestaat.

Recensie over Zolang er leven is op Tzum;

Het lijkt of dit deel wat haastig in elkaar is gezet. Sommige zaken die in het dagboek aangekondigd worden, komen niet of nauwelijks terug. Zo heeft Hendrik het goede voornemen in het begin van het jaar om elke dag iets weg te gooien, maar je leest niet wat hij elke dag wegdoet. Vermakelijk, maar deel drie is volstrekt overbodig.

Recensie over Zolang er leven is door Nadine Kuiper; ****

Zolang er leven is is een voortzetting van het eerste dagboek. De schrijfstijl is een feestje van herkenning. Er is sprake van veel humor en zelfspot. Er worden weer een aantal up-to-date en herkenbare onderwerpen op de korrel genomen, zoals de bezuinigingen in de zorg, het ouder worden met gebreken, euthanasie, bureaucratie en dit alles met een flinke dosis sarcasme en cynisme.

Recensie over Zolang er leven is op Boeken Bloggenderwijs;

De manier waarop Hendrik en zijn vrienden naar het leven kijken, maar soms ook over het leven heen blikken (dood en graf nemen steeds meer een belangrijke plaats in) zal zeker niet de zienswijze zijn van veel christelijke lezers. De manier waarop hij het verwoordt, zet in ieder geval wel aan het denken.

Heb jij Zolang er leven is door Hendrik Groen gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bestseller top 10 - week 6 2016 | Ranking the Books - […] Lees de recensies […]
  2. Bestseller top 10 - week 7 2016 | Ranking the Books - […] Lees de recensies […]
  3. Bestseller top 10 - week 8 2016 | Ranking the Books - […] Lees de recensies […]
  4. Bestseller top 10 - week 9 2016 | Ranking the Books - […] Lees de recensies […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!