Haruki Murakami – Mannen zonder vrouw

Haruki Murakami – Mannen zonder vrouw

Tags:

 

MannenZonderVrouwNIEUWE VERHALEN VAN DE MEESTER IN DE ALLESVERSLINDENDE LIEFDE

In zeven nieuwe korte verhalen wijdt levensgids en meesterverteller Haruki Murakami zich opnieuw aan een van zijn grote thema’s: de liefde. De verhalen in ‘Mannen zonder vrouw’ horen tot de meest tedere, ontroerende teksten uit zijn oeuvre – en ze zijn onmiskenbaar Murakami. Ze gaan over eenzame, beschadigde mannen, mannen die iets beslissends mankeert, melancholieke mannen.

Met andere woorden: kleurloze mannen…

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van Mannen zonder vrouw door Haruki Murakami? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Mannen zonder vrouw op Mixed Grill;

Wat weer heel sterk is aan deze verhalen is dat Haruki Murakami geen verhalen met een kop en een staart presenteert, maar eerst de spanning op weet te bouwen om vervolgens het verhaal te laten eindigen. Zijn grote gave daarbij is dat je niet boos bent dat je niet weet hoe het afloopt, maar je berust in het feit en zelf gaat nadenken over een mogelijke voortgang van het verhaal.

Recensie over Mannen zonder vrouw op Volkskrant; ****

In de verhalenbundel Mannen zonder vrouw, houdt Murakami zware zaken licht en deinend. In zijn vertellingen vloeien realisme en mysterie of sprookje in elkaar over, vermoedelijk omdat de auteur geen scheidslijn ziet.

Recensie over Mannen zonder vrouw op CuttingEdge; *****

Het boek is een perfecte instap voor mensen die nog niets van Murakami gelezen hebben en een enorme verrijking voor mensen die al (een deel van) het oeuvre van de bekendste Japanse auteur gelezen hebben. Het is een boek dat je zal meesleuren, intrigeren en verwonderen.

Recensie over Mannen zonder vrouw op NRC; ****

Een koepel werkt, omdat verhalen met elkaar in gesprek gaan, resoneren, echoën. Het resultaat is cumulatief: de verhalen als geheel zijn sterker dan elk afzonderlijk verhaal op zichzelf. En dat zegt wat, want sommige van deze verhalen zijn bijzonder sterk.

Heb jij Mannen zonder vrouw door Haruki Murakami gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!