Harlan Coben – De verbeelding

Harlan Coben – De verbeelding

Tags:

 

DeVerbeeldingVoormalig special forces-pilote Maya Calloway ziet tijdens haar werk iets onmogelijks.

Op de nanny cam speelt haar tweejarige dochter Lily thuis met haar man Joe. Maar die is twee weken eerder bruut vermoord. Verbeeldt ze het zich? Ze zou het zo graag willen, maar het kan gewoon niet waar zijn.

Voor zijn nieuwste thriller ging Harlan Coben uit van de intrigerende vraag: kun je alles vertrouwen wat je met eigen ogen ziet, vooral als je dat wanhopig graag wilt?

Voordat Maya de ongelooflijke waarheid aankan over haar man – en zichzelf – moet zij die vraag beantwoorden, door eindelijk de confrontatie aan te gaan met de geheimen en het bedrog uit haar eigen verleden.

Ben jij op zoek naar een recensie van De verbeelding door Harlan Coben? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over De verbeelding op NRC; ****

Het aardige van Coben is dat hij wending na wending serveert in een verhaal waarin je nooit weet waar je aan toe bent, maar waarover je vooraf ook beter zo weinig mogelijk informatie kan hebben. Maya en haar arsenaal aan handvuurwapens achtervolgen de diverse aanwijzingen en verdachten in elk geval met militaire discipline tot het bittere en onverwachte einde.

Recensie over De verbeelding op Undercover-Network; ****½

Harlan Coben heeft met de Verbeelding een prachtboek neergezet die je vanaf de eerste pagina al gelijk weet te pakken met het onwerkelijke gevoel van Maya bij de begrafenis van haar net vermoorde man, Joe Burkett. Tot het einde weet je niet hoe die fatale nacht nu precies is verlopen.

Recensie over De verbeelding op Vrouwenthrillers; ***½

Erg spannend is De verbeelding niet, wel een lekker leesbaar verhaal met een plot dat de lezer niet ziet aankomen. Alleen de epiloog is wat soft en roept de vraag op of dit nou wel noodzakelijk was geweest voor het verhaal.

Recensie over De verbeelding op ThrillZone; ****½

De verbeelding is wederom een echte Coben. Een strak plot, goed uitgewerkte karakters en een heleboel wendingen die de lezer op het puntje van zijn stoel houdt. Familie en familiegeheimen zijn Cobens stokpaardje en komen in dit boek ook weer volledig tot zijn recht.

Recensie over De verbeelding op Boekenbijlage;

De verbeelding is een op en top Amerikaans boek. De manier waarop over wapens wordt gedacht, het belang dat wordt gehecht aan oorlogen overseas, het verschil tussen arm en rijk, etc. Je zou een boek als De verbeelding niet in Nederland kunnen plaatsen, maar dat doet niks af aan het knap geschreven verhaal.

Heb jij De verbeelding door Harlan Coben gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!