Florian Boland – De ijzeren engel

Florian Boland – De ijzeren engel

Tags:

 

DeIjzerenEngelDe negenentwintigjarige Mark probeert te ontsnappen uit de schaduw van zijn vader – een ontspoorde psychiater die zijn gezin verliet voor de Bhagwan-sekte.

Hij is net gestart als assistent-psychiater bij een kliniek in Haarlem, wanneer Julian Kroon, een voormalig cadet aan de KMA, wordt opgenomen. Mark raakt gefascineerd door deze zwijgende patiënt, niet in de minste plaats doordat er allerlei vreemde zaken gebeuren rondom Julian. Waarom liegen Julians collega-cadetten? Welke rol speelt Marks dominante vader? En wie is de mysterieuze bezoeker?

Mark probeert de raadsels rondom Julian op te lossen binnen de grenzen van zijn beroep. Maar als snel beseft hij dat hij – net als zijn vader – tot minder orthodoxe methodes moet overgaan om Julian te helpen.

Ben jij op zoek naar een recensie van De ijzeren engel door Florian Boland? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over De ijzeren engel op Hebban; ****

Tijdens het lezen van De ijzeren engel is het al snel duidelijk dat we met Boland een interessante, nieuwe auteur in de Nederlandse thrillerwereld hebben. Zijn boek begint niet met de standaard ingrediënten, maar met een man die een nieuwe start maakt. Spanning staat dan ook niet voorop. Intrigerend is het wel, want je vraagt je direct af wie Julian Kroon is en waarom hij niet wil praten.

Recensie over De ijzeren engel op Over lezen en meer; ***½

Het verhaal draait vooral om het herstel van Julian Kroon en de vreemde dingen die daarom heen hangen. Verder een erg goed in elkaar gezet verhaal met op sommige plekken wat dingen die onwerkelijk, toch niet onmogelijk op mijn overkwamen. Maar ik denk dat we met Florian Boland weer een interessante nieuwe schrijver er bij hebben.

Heb jij De ijzeren engel door Florian Boland gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!