Femke Dekker – Bloed van Aldych 1: Argadwyn

Femke Dekker – Bloed van Aldych 1: Argadwyn

Tags:

 

argadwynHadewig ontdekt op haar vijftiende dat haar moeder veel geheimen bewaakt. Wie haar vader is en waar hij woont, maar ook wie of wat ze zelf is.

Langzaam ontdekt ze dat ze uit een andere wereld komt en daar tot een magische familie behoort, de Aldych. Voor Hadewig verklaart dit waarom ze al jaren worstelt met zichzelf en haar plaats in deze wereld. Woest over het feit dat haar moeder haar het leven heeft ontnomen dat ze had moeten leiden, probeert ze wanhopig de oversteek te maken naar haar ware familie.

Als dat na veel moeite lukt, blijkt dat Hadewig – van wie de ware naam Argadwyn is – ooit voorbestemd was een sleutelrol te vervullen binnen de Aldych. Ontheemd als ze is, kan het ritueel daartoe nu echter haar dood betekenen.

De druk op Hadewig neemt toe, zeker als ze hoort welke offers er voor en door haar gebracht moeten worden. Als zij ook nog eens verliefd wordt op een jongeman die geheimzinnige banden heeft met de Aldych, staat haar wereld helemaal op zijn kop.

Hadewig/Argadwyn bevindt zich op een tweesplitsing. Wie is zij? Wie wil zij zijn? En is zij bereid de prijs te aanvaarden die zij en anderen voor haar keuze moeten betalen?

Ben je op zoek naar recensies over Bloed van Aldych 1: Argadwyn van Femke Dekker? Ze staan hier voor je op een rij!

Fantasywereld; ***

De schrijfstijl is van Femke Dekker is prettig. Het verhaal zorgde er niet meteen voor dat ik werd gedwongen telkens een nieuwe bladzijde om te slaan, maar bleef wel altijd aangenaam om te lezen. Dat het boek je niet meesleept komt waarschijnlijk ook omdat er naast de verhaallijn van Argadwyn geen andere verhaallijnen zijn. De andere personages in het boek blijven hierdoor wat vlak en onuitgewerkt.

Boekenbijlage;

Al met al is Argadwyn een mooie schets van een nieuwe wereld, maar ik hoop dat er in het tweede deel van de serie Bloed van Aldych iets meer actie en avonturen op het programma staan. De lezer kent nu immers de wereld al, nu kan het echte werk beginnen.

Magic tales; ***

Een leuk verhaal om te lezen, maar mij bood het te weinig uitdaging. Achter in het boek staat een stamboom en een woordenlijst. Die zijn wel handig, want de namen zijn best ingewikkeld.

Live love bookies; ***½

Het boek hield me goed bezig, dat doet het eerlijk gezegd nog steeds. Hoe zou ik het vinden om wakker te worden en te beseffen dat ik eigenlijk in een andere wereld hoor? Ik vond het verhaal prachtig geschreven en ik ben volledig verliefd op Loïnder (eindelijk eens een young adult zónder liefdestriangel, yes!).

Heb jij Bloed van Aldych 1: Argadwyn van Femke Dekker gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!