Evie Wyld – Overal vogelzang

Evie Wyld – Overal vogelzang

Tags:

 

OveralVogelzangJake is de nieuwe, jonge bewoonster van een oude boerderij op een desolaat Brits eiland waar de wind altijd waait. Ze heeft alleen haar hond en een kudde schapen als gezelschap, en zo ziet ze het graag.

Maar nu wordt haar bestaan in afzondering bedreigd. Iets of iemand heeft het op haar schapen gemunt. Elke paar nachten wordt er een dier aan stukken gereten. Wat zit hierachter? Zijn het vossen, zijn het mensen, of is het soms dat mysterieuze beest waar op het eiland de wildste geruchten de ronde over doen? Uit alle macht probeert Jake zich te weren tegen deze anonieme vijand.

En dan is er nog haar verleden, dat ze mijlenver achter zich heeft gelaten, maar waarvan ze de littekens nog steeds draagt.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Overal vogelzang door Evie Wyld? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Overal vogelzang op Allerhande;

Wyld schrijft met vaart, levendig en beeldend en geeft het harde bestaan van een schapenboerin met de nodige krachttermen weer. De gebeurtenissen worden heel levensecht beschreven en raken de lezer in zijn ziel. Het is aandoenlijk dat Jake vanaf het eiland af en toe naar huis belt om nog enig contact te hebben met haar familie maar daar niet echt in slaagt.

Recensie over Overal vogelzang op Hebban; *****

Overal Vogelzang is een gedurfde roman die knispert van originaliteit; de weinige minpunten vallen daarbij in het niet. Het is spannend genoeg om je door de pagina’s te jagen, maar zo goed geschreven dat je voor elke zin de tijd wilt nemen. Evie Wyld is een groot talent.

Recensie over Overal vogelzang op De scriptor; ****½

Overal vogelzang heeft Hitchcock-allures. In deze zintuiglijke roman weerklinken enge dierengeluiden: het ‘getrippel van de buidelrat op het golfplaten dak’, ‘het stroperige gekrijs van de kaketoe’, ‘de roep van een vogel in de nacht die klinkt als een brandsirene’… Op eenzelfde manier strooit de schrijfster met geuren. ‘Het ruikt er alsof hij een stoofpot onder zijn bed bewaart’, is een typische Evie Wyld-quote.

Recensie over Overal vogelzang op Leestafel;

Het verhaal is krachtig, hard, soms bijna wreed maar wel adembenemend. Verleden en heden wisselen elkaar per hoofdstuk af en aanvankelijk was dat even wennen. Ook het teruggaan in de tijd is in het begin verwarrend. De opbouw van de tijd in Australië is wel chronologisch maar dan van heden naar verleden in plaats van andersom.

Recensie over Overal vogelzang op PostScriptum; ****

In de hoofdstukken springt het verhaal heen en weer in de tijd en verdwijnt het perspectief steeds verder naar het verleden. Als dit eenmaal duidelijk is, ervaar je dat je een fantastisch geschreven boek in je handen houdt. Als een vrucht die je pelt waarbij onder elke verwijderde laag een tweede vruchthuid te voorschijn komt.

Recensie over Overal vogelzang op Blije Boekenwurm;

Twee verhaallijnen lopen door elkaar. Heden en verleden hebben elkaar nodig in dit prachtige, ontroerende verhaal. Ik ga daar niet te veel over verklappen. Dat neemt de spanning van het verhaal weg. Het is zeker een aanrader.

Recensie over Overal vogelzang op NRC; ****

Wyld heeft met Overal Vogelzang een roman afgeleverd die in je lijf gaat zitten, waarbij je onherroepelijk van de hoofdpersoon gaat houden. Je zou Jake Whyte, die grove, botte reus van een vrouw, willen omhelzen. ‘Stil maar meisje,’ zou je tegen haar willen zeggen, ‘samen overwinnen we dat monster wel.’

Heb jij Overal vogelzang door Evie Wyld gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!