Ernst Timmer – De val van mijn moeder

Ernst Timmer – De val van mijn moeder

Tags:

 

DeValVanMijnMoederJoost Beekman, het alter ego van de schrijver, beschrijft hoe zijn moeder na een val haar arm breekt en een ongeplande reis door zorgland maakt. Hij schildert de aftakeling als een avontuur.

In hilarische korte hoofdstukjes reist de lezer mee met de oude moeder, die nauwelijks weet wat haar overkomt, maar die monter het hele zorgtraject aflegt. Als in een roadmovie trekt een bonte stoet van dokters en zorgfunctionarissen, verpleegkundigen en verzorgsters, helpenden en maatschappelijk werksters voorbij.

De verteller neemt de gelegenheid te baat om terug te blikken op het leven van zijn moeder, een vrouw die haar leven lang heeft geprobeerd om mensen te helpen, maar die nu zelf afhankelijk is geworden van hulp.

Naast schrijver is Ernst Timmer ambulant begeleider in de gehandicaptenzorg. Voorheen schreef hij onder meer Zwarte ogen (2003) en De Noordzee opening (2010), die beide op de longlist van zowel de AKO als de Libris Literatuurprijs stonden.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van De val van mijn moeder door Ernst Timmer? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over De val van mijn moeder op Hebban door Willeke; ****

In dit boek wordt duidelijk hoe bureaucratisch de gezondheidszorg aan het worden is, er moeten allerlei formulieren ingevuld worden, afspraken worden gemaakt door de ene hulpverlener en de volgende weet daar niets van en heeft weer een ander voorstel.

Recensie over De val van mijn moeder op Medisch Contact;

Dat zou een dodelijk vermoeiend verslag kunnen zijn, door dat doolhof van wollig zorgjargon. Maar gelukkig, Timmer is spitsvondig en vertelt laconiek. De lezer griezelt graag mee bij de dingen die misgaan. En dat terwijl er in de familiegeschiedenis-Beekman toch genoeg blijkt om over te huilen.

Recensie over De val van mijn moeder op Hebban; ****

Met De val van mijn moeder schrijft Timmer een noodzakelijk betoog, waarmee hij nu en dan een gevoelige snaar aantikt. Tevens is het een hommage aan zijn moeder; een vrouw die ongetwijfeld het hart van veel lezers zal stelen. Het is een zorgelijk, aandoenlijk en schrijnend verhaal dat gelukkig wordt verteld met de nodige humor en cynisme.

Heb jij De val van mijn moeder door Ernst Timmer gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!