Erik Valeur – Schipbreuk van een leven

Erik Valeur – Schipbreuk van een leven

Tags:

 

SchipbreukVanEenLevenVoor een witte vuurtoren, die ooit schepen en zeelui behoedde voor een schipbreuk op de rotsen van het Hellegat, zit Viggo Larssen op een bankje te lezen.

Hij zal dadelijk gezelschap krijgen van de vrouw die hem nu gadeslaat vanaf de bosrand, een vrouw die hem van vroeger kent en hem bezoekt om een belangrijke reden. Zij is gestuurd door de Weduwe, moeder van de twee machtigste mannen van het land, die zojuist is verdwenen uit het verzorgingstehuis waar ze woonde. Terwijl het halve land naar haar op zoek is, ontstaat er een voorzichtige vriendschap tussen de twee mensen bij de vuurtoren en komen de oude geheimen die hen verbinden langzaam aan de oppervlakte.

Schipbreuk van een leven is een indrukwekkende roman over de illusies van het leven, en een onvergetelijk verhaal over de gecompliceerde relatie tussen ouders en kinderen.

Ben jij op zoek naar een recensie van Schipbreuk van een leven door Erik Valeur? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Schipbreuk van een leven op Hebban; ****

Het ritme is traag, de beschrijvingen hemels mooi. Uiteraard volgt na een trage start een politieonderzoek via het kantoor van Moordzaken. Toch is Schipbreuk van een leven niet echt een thriller, dit boek bevat een originele mix van verschillende genres zoals een literaire filosofische roman met een indrukwekkende wending. Erik Valeur zet hier eveneens een politiek getinte roman neer, en wel een die stemt tot nadenken.

Recensie over Schipbreuk van een leven op Leestafel;

In Schipbreuk van een leven neemt Erik Valeur de lezer mee terug in de tijd. Welke gebeurtenissen hebben tot de verdwijning van de weduwe geleid? De waarheid komt schoorvoetend aan het licht. Stukje bij beetje en niet chronologisch. De verteller sprokkelt alle informatie bij elkaar terwijl haar gevoelens voor Viggo haar steeds meer verwarren.

Recensie over Schipbreuk van een leven op Banger Sisters;

Ondanks de mooie verhaallijn en de goede plot, (de laatste paar hoofdstukken liggen qua tempo wat hoger en lezen een stuk prettiger) is Schipbreuk van een leven helaas niet zo goed als het debuut van deze auteur.

Recensie over Schipbreuk van een leven op Leeskost;

Dit boek kenmerkt zich door een traag, soms tergend, tempo waarin de schrijver de lezer meeneemt naar  het mysterie van het leven en nog meer naar dat van de dood. Hoofdpersoon Viggo Larssen leeft als een kluizenaar in een woning bij een vuurtoren en houdt zich bezig met de vraag of wie sterft daarvoor mogelijk een aankondiging kan verwachten.

Heb jij Schipbreuk van een leven door Erik Valeur gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!