Erik Rozing – De psychiater en het meisje

Erik Rozing – De psychiater en het meisje

Tags:

 

DePsychiaterEnHetMeisjeHet leven van de jonge arts Edgar Simons heeft er wel eens zonniger uitgezien. Zijn vriendin heeft hem verlaten en in zijn opleiding tot psychiater staat hij onder verscherpt toezicht na een inschattingsfout met fatale gevolgen. Sindsdien valt het niet mee om zijn opleider ervan te overtuigen dat hij wel geschikt is voor het vak. Buiten zijn werk in het Huygens MC probeert hij zijn oma te steunen, die hem regelmatig met een borreltje te veel op belt om te zeggen dat ze niet meer wil leven.

Edgar is zelf niet vrij van psychiatrische klachten – hij heeft een depressie en drinkt meer dan hij van zijn patiënten acceptabel vindt. Steeds vaker vraagt hij zich af of hij wel psychiater moet worden en waarom hij dat eigenlijk wil. Dan krijgt hij Stella in behandeling, een jonge, aantrekkelijke borderlinepatiënte met een aanstekelijk gevoel voor humor. Stella is grenzeloos en dringt steeds verder in Edgars leven door.

Zij fascineert hem, hij obsedeert haar. Hij moet haar op afstand zien te houden, maar hoe?

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van De psychiater en het meisje door Erik Rozing? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over De psychiater en het meisje op Hebban; *****

De psychiater en het meisje is goed, boeiend en met vaart geschreven. Zowel de behandelaars als de patiënten vertonen allerlei fysieke en psychische eigenaardigheden. Niets menselijks is hen vreemd en daarbij komen de extra’s.  Die worden met humor beschreven, maar ook heel betrokken. Nergens gaat de beschrijving over de top en worden personen en situaties in het belachelijke getrokken.

Recensie over De psychiater en het meisje op CLEEFT; ****½

Wat de indrukwekkende verhalen over de psychiatrische patiënten en de twijfels van Edgar zo luchtig houdt is de humor die Rozing gebruikt. Het debuut van Rozing is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de psychiatrie, maar zeker ook voor iedereen die gewoonweg geïnteresseerd is in een goed verhaal.

Recensie over De psychiater en het meisje op DJP;

Het boek is daarom vooral een hele interessante vertelling over de psychiatrie, over psychiaters en over psychiatrische patiënten. Door de levendige schrijfstijl en de waarheidsgetrouwe beschrijving van personages (‘De rimpels rond haar mond leken de kerven van permanente teleurstelling, een vorm van erosie door alle tegenslagen waar haar lach jarenlang aan was blootgesteld’) leest het boek als een trein.

Recensie over De psychiater en het meisje door Tessa Heitmeijer;

De psychiater en het meisje is echter niet enkel serieus. Er zit juist veel humor in. Van bizarre praktijkvoorbeelden tot vreemde opmerkingen van patiënten op onverwachte momenten; Rozing heeft duidelijk een talent voor satire, en past deze op bijzondere momenten toe. “Liefde in tijden van borderline”, wordt de relatie tussen Edgar en Stella gekscherend genoemd.

Recensie over De psychiater en het meisje op Leestafel;

Al met al is het een mooi boek, dat laat zien hoe moeilijk het misschien soms wel is om bij patiënten betrokken te zijn, zonder dat dit te ver gaat. Je ziet ook het verschil tussen de verschillende behandelaars. Het is een boek dat iedereen die enige interesse in de psychiatrie heeft, zou moeten lezen.

Heb jij De psychiater en het meisje door Erik Rozing gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!