Denis Thériault – De eenzame postbode

Denis Thériault – De eenzame postbode

Tags:

 

deeenzamepostbodeOntroerend verhaal over een eenzame postbode die stiekem andermans brieven opent.

Door stiekem enveloppen open te stomen en de brieven te lezen, heeft postbode Bilodo een manier gevonden om te ontsnappen aan zijn eenzame en eentonige leven. Het geeft hem een kijkje in het leven van anderen, in het bijzonder dat van Ségolène.

Zij schrijft en ontvangt haiku’s van Gaston, een meesterlijk dichter. Bilodo raakt steeds meer gefascineerd door de fijne poëtische taal en de brieven die de twee geliefden elkaar op afstand sturen en langzaam wordt hij verliefd op Ségolène. Het blijkt echter slechts een kwestie van tijd tot de hele wereld om hem heen instort…

Denis Thériault heeft met De eenzame postbode een elegant, gepassioneerd en filosofisch liefdesverhaal geschreven dat even komisch als tragisch is. De prachtige details en beschrijvingen kunnen niet anders dan de lezer ontroerd achterlaten.

Ben jij op zoek naar een recensie van De eenzame postbode door Denis Thériault? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over De eenzame postbode op Tzum;

De eenzame postbode is een zuiver geschreven verhaal, een volmaakte cirkelvertelling. Geen woord te veel, soepel, natuurlijk, een aangename cadans. Teder en krachtig tegelijkertijd net als een haiku. Thériault gebruikt milde cliffhangers, die natuurlijk vermoedens aanwakkeren, die fijntjes worden bevestigd, maar eerder voor de schrijver bedoeld zijn dan voor de lezer.

Recensie over De eenzame postbode op Boeken | boekbesprekingen en meer;

Thériault laat de lezer niet enkel de figuurlijke maar ook de letterlijke kant van voyeurisme zien. Ik heb als lezer echter geen boodschap aan de analoge cyberseks tussen Bilodo en Ségolène, hoe artistiek die ook mag zijn. Het wordt zelfs behoorlijk saai als de auteur je inwijdt in het schrijven van haiku’s, waardoor ‘De eenzame postbode’ meer lijkt op een handboek haiku’s schrijven dan een roman.

Recensie over De eenzame postbode op BekBoeken;

Het heeft even geduurd voor we van De eenzame postbode konden gaan genieten. Zijn wij zo georiënteerd op Engelstalige uitgaven dat wij zo’n parel zo lang niet ontdekt hebben? Dat blijkt, want het heeft elf jaar geduurd voor dit boek de oceaan overstak om ook Nederland te gaan veroveren.

Heb jij De eenzame postbode door Denis Thériault gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!