De vijf beste boeken van november 2016!

De vijf beste boeken van november 2016!

Tags:

beste5november

Op Ranking the Books verzamelen we boekrecensies. Maar niet alleen willen we van beroemde recensenten en boekenbloggers weten wat zij vinden, jullie stem is net zo belangrijk.

Daarom kun je ieder boek ‘ranken’.

Bovenaan ieder boek kun je sterren aanklikken. Heb jij het boek gelezen en vond je het een fantastische leeservaring? Geef het boek dan vijf sterren.

Of heb je een boek gelezen en vond je het niks? Deel dan één ster uit. Of twee, als je het hart van de auteur niet helemaal wilt breken.

Iedere maand zetten wij de vijf boeken op een rij die door onze bezoekers (jullie dus) het beste beoordeeld zijn. Alle toppers hebben vijf sterren, maar de #1 heeft meer stemmen dan de #2.

Door alleen jullie stemmen te tellen, ontbreken vaak de bestsellers die in alle kranten en tijdschriften in de schijnwerpers gezet worden. Een boek hoeft immers geen groot publiek te hebben, om briljant te zijn.

Hieronder staan de vijf boeken die door jullie het beste beoordeeld zijn in november. Welke is jouw favoriet? Ben jij het oneens met de lijst van deze maand? Deel dan nu jouw sterren uit voor december en zorg ervoor dat jouw favoriete boek bovenaan komt te staan!

1. Olivier Bordeaut - Wachten op Bojangles

1. Olivier Bordeaut - Wachten op Bojangles

*****

Een jongetje leidt een leven als een sprookje met zijn ouders in een gigantisch Parijs appartement. Feesten, diners, muziek, rare huisdieren; ze leven alsof de buitenwereld niet bestaat.

De motor van dit sprookjesleven is zijn moeder, voor wie het gekste nog niet gek genoeg is. En zijn vader zorgt ervoor dat alles wat zij bedenkt werkelijkheid wordt. Samen dansen ze het liefst dag en nacht op ‘Mr. Bojangles’ van Nina Simone, een lied dat voor het jongetje precies is als zijn moeder, intens vrolijk en even intens droevig tegelijk.

Want achter haar fonkelende ogen en haar diepe liefde voor het leven gaat een verdriet schuil dat zich steeds moeilijker laat wegstoppen. Het jongetje en zijn vader zetten alles op alles om verder te kunnen gaan met hun krankzinnige, swingende en liefdevolle bestaan, maar de realiteit buiten de deur houden blijkt moeilijker dan gedacht.

Leesderecensies

Bolbuttonnieuw

ecibutton

2. Ellen de Vriend - Vermist

2. Ellen de Vriend - Vermist

*****

Elk jaar raken circa 40.000 mensen in Nederland vermist. Gemiddeld 14 daarvan komen nooit meer terug… Soms verandert je leven in een fractie van een seconde.

Karen is een aantrekkelijke journaliste van in de dertig en woont met haar man, rijschoolhouder Joost Roelink, en dochter Melissa in Zeeland. Op een dag die als alle anderen begint, raakt Joost vermist. Het is een mysterie wat er met hem is gebeurd. De politie probeert Karen in eerste instantie af te wimpelen met het verhaal dat mannen wel eens vaker niet thuis komen en dat Joost waarschijnlijk ergens in de kroeg is blijven hangen. Maar als de dagen verstrijken, begint de nachtmerrie dat Joost mogelijk helemaal niet meer terugkomt steeds meer werkelijkheid te worden.

Leesderecensies

Bolbuttonnieuw

ecibutton

3. Lykele Muus - Eland

3. Lykele Muus - Eland

*****

Daniel Meskes klimt uit zijn wieg en kruipt naar de donkere kamer van zijn vader, waar hij een emmer giftige foto-inkt aan zijn mond zet. Een geniale dokter opereert en reanimeert hem tegelijk. Daniel is een medisch wonder.

Jaren later klimt Daniel op het dak van de lokale bibliotheek. Hij bekijkt de mensen en luistert naar alles wat ze zeggen: de leugens, het geroddel. Hij besluit alleen nog maar de waarheid te spreken, want iedereen wordt maar verdrietig van geheimen. Met de waarheid kun je tenminste niets kapotmaken. Maar hoe houd je dat vol, een leven zonder liegen? En wat moet je doen als je niet weet wat de waarheid is?

In filmische scènes, bevolkt door kleurrijke personages die aan die van John Irving doen denken, schept Lykele Muus de verrassende en overtuigende wereld van Daniel Meskes; een wereld die verdacht veel op de onze lijkt. Eland is een ontroerende bildungsroman over liefde, waarheid en identiteit.

Leesderecensies

Bolbuttonnieuw

ecibutton

4. Dave Eggers - Helden van de grens

4. Dave Eggers - Helden van de grens

*****

In Helden van de grens reist Josie met haar kinderen Paul en Ana in een krakkemikkige camper naar Alaska. Haar ex-man Carl weet niets van de onderneming. Josie worstelt met demonen uit zowel het verre als het nabije verleden: ze heeft, nadat een patiënt haar heeft aangeklaagd, haar tandartspraktijk moeten verkopen en ze rouwt nog om de dood van een jonge soldaat die haar zeer nabij stond.

De tocht begint als een welkome afleiding. Alaska is een compleet andere wereld; ze staan oog in oog met bizons en beren, koken hotdogs boven een kampvuur en slapen langs ijskoude rivieren in donkere bossen. Maar hoe verder de reis hen brengt, hoe meer Josie gedwongen wordt haar eigen fouten en tekortkomingen onder ogen te zien; om voorgoed af te rekenen met het verleden dat haar zelfs tot het einde van de beschaving blijft achtervolgen.

Leesderecensies

Bolbuttonnieuw

ecibutton

5. Erik Valeur - Schipbreuk van een leven

5. Erik Valeur - Schipbreuk van een leven

*****

Voor een witte vuurtoren, die ooit schepen en zeelui behoedde voor een schipbreuk op de rotsen van het Hellegat, zit Viggo Larssen op een bankje te lezen.

Hij zal dadelijk gezelschap krijgen van de vrouw die hem nu gadeslaat vanaf de bosrand, een vrouw die hem van vroeger kent en hem bezoekt om een belangrijke reden. Zij is gestuurd door de Weduwe, moeder van de twee machtigste mannen van het land, die zojuist is verdwenen uit het verzorgingstehuis waar ze woonde. Terwijl het halve land naar haar op zoek is, ontstaat er een voorzichtige vriendschap tussen de twee mensen bij de vuurtoren en komen de oude geheimen die hen verbinden langzaam aan de oppervlakte.

Schipbreuk van een leven is een indrukwekkende roman over de illusies van het leven, en een onvergetelijk verhaal over de gecompliceerde relatie tussen ouders en kinderen.

Leesderecensies

Bolbuttonnieuw

ecibutton

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!