David Lagercrantz – De val van Turing

David Lagercrantz – De val van Turing

Tags:

 

DeValVanTuringOp het nachtkastje ligt een half opgegeten appel gedrenkt in cyanide. Alles wijst op zelfmoord. De dode man is niemand minder dan Alan Turing, een briljant wiskundige.

De jonge rechercheur Leonard Corell leidt het politieonderzoek. Hij komt onder grote druk van zijn superieuren te staan omdat het een uiterst gevoelige en complexe zaak blijkt te zijn. Niet alleen vanwege Turings geaardheid, homoseksualiteit was strafbaar, maar vooral vanwege zijn geheime werk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Turing blijkt een grote rol gespeeld te hebben bij het kraken van de Enigmacode van de nazi’s waardoor vele levens gespaard bleven. Was zijn rol na de oorlog nog niet uitgespeeld?

David Lagercrantz neemt de lezer mee terug naar de jaren vijftig in Engeland. Hij onthult de krachtige, donkere kant van de naoorlogse idylle dat alles beter zou worden. Met vaardige en invoelende pen zet hij twee mannen neer wiens kansen, talenten en geest getest worden: de fictieve Leonard Correll en de vader van de moderne informatica: de excentrieke, onconventionele en vrijdenkende Alan Turing.

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van De val van Turing door David Lagercrantz? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over De val van Turing op Volkskrant; ****

Het resultaat is een intrigerend amalgaam van feiten en fictie, inclusief een roerende maar verzonnen afscheidsbrief en de geur van amandelen rond het doodsbed. Maar een verhaal dat de barre tijden waarin Turing uiteindelijk besloot zich van het leven te beroven mogelijk beter schetst dan een historicus zou kunnen of durven.

Recensie over De val van Turing op Hebban door Alex; ****

Lagencrantz heeft met De Val Van Turing sommige wiskundige denkbeelden toegankelijk gemaakt voor een groot publiek en geeft Alan Turing alsnog het podium dat hij verdient in de geschiedenis. Een prima historische roman waarin fictie en non-fictie tot een mooi verhaal zijn verweven.

Recensie over De val van Turing op BekBoeken;

Een aangrijpend portret van een opmerkelijke tijd en een pleidooi voor het mensenrecht om anders te mogen zijn. Met De val van Turing heeft Lagercrantz een prachtig boek afgeleverd, dat helemaal op zichzelf staat, maar ook voor alle fans van de Millenium trilogie een echte must is.

Heb jij De val van Turing door David Lagercrantz gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!