David Foenkinos – Herinneringen

David Foenkinos – Herinneringen

Tags:

 

HerinneringenDavid Foenkinos weet de moderne tijdsgeest te vangen in een tedere, fijnzinnige roman over de kracht van herinneringen en de kunst van het leven.Herinneringen vertelt het verhaal van een jonge man die ervan droomt schrijver te worden. Maar de realiteit is weerbarstig: hij werkt als nachtportier in een hotel en is teleurgesteld door de middelmatigheid van zijn eigen teksten. Heeft hij simpelweg geen talent of ontbreekt het hem aan levenservaring? Bovenal worstelt hij met het grijze gebied tussen geluk en ongeluk dat routine heet. Pas als zijn geliefde grootvader sterft en zijn grootmoeder uit het tehuis vlucht, ontwaakt hij eindelijk uit zijn permanente staat van besluiteloosheid. `Herinneringen is een zowel komische als ontroerende familieroman over de grote dingen van het leven en de absurditeit van het leven van alledag. Focus `Deze roman bevestigt het talent van David Foenkinos. L ExpressGepubliceerd met steun van het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Institut Français des Pays-Bas en de BNP Paribas.

Ben jij op zoek naar een recensie van Herinneringen door David Foenkinos? Ze staan hier voor je op een rij!

8Weekly; *½

Misschien was het wel Foenkinos’ bedoeling om een slecht auteur tot verteller en hoofdpersonage van zijn verhaal te maken. Het zou een geweldige grap zijn, maar het gebrek aan enige ironie doet toch vrezen dat het allemaal serieus bedoeld is. Het maakt ook niet uit. Herinneringen zal, ongeacht de bedoeling van de schrijver, een kwelling om te lezen blijven.

MustReads;

Foenkinos heeft een prettige, ongeforceerde en moeiteloze schrijfstijl. Hij weet zinnen op een prachtige, soms zelfs poëtische, manier op te bouwen. Het eerste deel zit vol met prachtige pareltjes, zoals: ‘Zodra de eerste vragen over de dag, het gezin, over hoe het gaat en hoe gaat het met jou achter de rug waren, vielen we in de spatie tussen de woorden.’

Athenaeum;

Aan het einde lijkt de verteller alle herinneringen te kunnen plaatsen en eindelijk alles zo op orde te hebben dat hij kan gaan schrijven. De kralen zijn geregen, het verhaal kan worden verteld. Een verhaal dat de lezer zich hopelijk nog lang zal herinneren.

Heb jij Herinneringen door David Foenkinos gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!