Dave Eggers – Helden van de grens

Dave Eggers – Helden van de grens

Tags:

 

HeldenVanDeGrensIn Helden van de grens reist Josie met haar kinderen Paul en Ana in een krakkemikkige camper naar Alaska. Haar ex-man Carl weet niets van de onderneming. Josie worstelt met demonen uit zowel het verre als het nabije verleden: ze heeft, nadat een patiënt haar heeft aangeklaagd, haar tandartspraktijk moeten verkopen en ze rouwt nog om de dood van een jonge soldaat die haar zeer nabij stond.

De tocht begint als een welkome afleiding. Alaska is een compleet andere wereld; ze staan oog in oog met bizons en beren, koken hotdogs boven een kampvuur en slapen langs ijskoude rivieren in donkere bossen. Maar hoe verder de reis hen brengt, hoe meer Josie gedwongen wordt haar eigen fouten en tekortkomingen onder ogen te zien; om voorgoed af te rekenen met het verleden dat haar zelfs tot het einde van de beschaving blijft achtervolgen.

Ben jij op zoek naar een recensie van Helden van de grens door Dave Eggers? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Helden van de grens op Volkskrant; ***

Bekwaam bouwt Eggers de spanning op. Verschillende keren dreigen ernstige confrontaties waarbij Josie telkens door het oog van de naald kruipt. Maar hoe lang kan dat goed blijven gaan? De ruime doses maatschappijkritiek die tussen de bedrijven door worden uitgeserveerd, versterken de indruk dat de Amerikaanse droom hier genadeloos gaat worden doorgeprikt.

Recensie over Helden van de grens op NRC; ****

Uiteindelijk draait het bij Eggers zo om burgerschap, om de vraag naar wat deze wereld, deze maatschappij van ons verlangt. Wat dat betreft is de setting van zijn nieuwe Helden van de grens (Heroes of the Frontier, 2016) opmerkelijk: dit boek gaat over een vrouw die juist het burgerlijke leven de rug toekeert – al sleept ze daarbij nogal wat overblijfselen van dat leven met zich mee in een camper van het omineuze merk Chateau.

Recensie over Helden van de grens op Post Scriptum; ****

Ze raken steeds verder van de bewoonde wereld en de vraag rijst of dit allemaal wel goed zal blijven gaan. Kan Josie zich uiteindelijk met haar demonen verzoenen en tevreden zijn met zichzelf? Dat blijft de vraag in deze boeiende roman, die een van de hoogtepunten uit het werk van Dave Eggers is.

Recensie over Helden van de grens op Hebban; ****

Helden van de grens is een fascinerende roadtrip waarbij gevaar en geluk dicht bij elkaar liggen. Dave Eggers bewaart de balans en schotelt de lezers opnieuw een bijzonder verhaal voor. Een menselijk verhaal, diepzinnig en ontroerend, in een natuurlijke setting waarbij de grenzen van vrijheid ongedwongen doch schendbaar zijn.

Heb jij Helden van de grens door Dave Eggers gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!