Cassandra Clare – Stad van Beenderen – deel 1 – Kronieken van de onderwereld

Cassandra Clare – Stad van Beenderen – deel 1 – Kronieken van de onderwereld

Tags:

 

StadVanBeenderenDe vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

‘Fans van Buffy the Vampire Slayer zullen direct vallen voor deze nieuwe serie.’ Publishers Weekly

Ben jij op zoek naar een recensie van Stad van Beenderen door Cassandra Clare? Ze staan hier voor je op een rij!

Cultuurbewust;

De schrijfster weet de spanning goed op te bouwen. Als lezer ben je voortdurend bezig met de vraag wie te vertrouwen is en wie niet. Vertrouwen, liefde en familie zijn belangrijk thema’s in het boek. Clare zet de verhoudingen tussen de personages voortdurend op scherp doordat het tot het einde van het boek niet duidelijk is welke geheimen de figuren met zich meedragen.

Story Hunters; ****

Er gebeuren veel verschillende dingen het boek, maar de rode draad blijft dat Clary op zoek gaat naar haar moeder. Hierdoor lijken sommige gebeurtenissen (zoals dat ze op zoek gaan naar een rat) erg lang. Ik vond dit niet storen, omdat het verhaal extra spannend hierdoor werd. Het heeft een open einde, waardoor je deel 2 ook wil gaan lezen.

Boekenzee; ****

Het verhaal begint spannend en eindigt spannend. Alles wat daar tussenin zit race je door. Wat een heerlijk verhaal, ik ben na het einde ook heel benieuwd hoe dit goed gaat komen. Ik vind deze serie echt een aanrader en hoop dat mensen hem snel gaan lezen! Het is spannend, sexy en je kan merken dat Cassandra Clare weet wat ze doet.

Ezzulia; ***

Stad van Beenderen is een verhaal waar iedereen van kan genieten en waar actie en – gepast – geweld de boventoon voeren. Stad van Beenderen is een sterk en veelbelovend debuut en een aanrader voor iedereen die graag fantasy leest.

De leesfabriek;

In Stad van Beenderen weet je echt niet wie je kunt vertrouwen tot je de allerlaatste bladzijde hebt gelezen. Alle personages hebben wel een duidelijk standpunt in het boek, maar er zit toch een wazige laag over, waardoor je nooit zeker weet of iemand de waarheid spreekt, of hij echt aan de goede kant zit, of toch een slechte aard heeft. Ik heb dit boek binnen 24 uur uitgelezen, omdat ik door móést lezen.

Fantasyboeken; ****

Het boek leest als een trein en dat moet ook wel, want de gebeurtenissen volgen elkaar in een razend tempo op. Daarnaast bevat het boek, naast de spannende elementen en de fantasywereld, ook serieuze onderwerpen waar veel tieners zich mee kunnen identificeren. Het draait niet alleen maar om een spannend avontuur, het gaat ook om jezelf vinden, de worsteling met jezelf en er achter komen wie je bent, wie je vrienden zijn en wie juist niet. Dat maakt het tot een heel herkenbaar boek, ook voor volwassenen.

Hati Bell; ****½

Stad van Beenderen van Cassandra Clare maakt echter alle beloftes waar. Gelijk vanaf de eerste pagina’s zit je al in het verhaal. Clary is een leuk en geloofwaardig personage waar ik direct een connectie mee voelde. Stad van Beenderen is een spannend boek dat leest als een trein, met levendige personages en verrassende wendingen die het tot een topper maakt in zijn genre.

FokNieuws;

Cassandra Clare weet wat ze schrijft, en ze schrijft het met een zekere overtuiging. Aan het eind van de rit is Stad van Beenderen een aangenaam boek dat ergens veilig in de middenklasse zweeft. Het doet wat het moet doen, en het doet het met plezier en overtuiging.

Booklovers; ****

De schrijftstijl van Cassandra vond ik verfrissend, ze schrijft heerlijke plots zoals het einde. Ik stond letterlijk met mijn mond vol tanden. Ik kan niet wachten op de volgende delen.

Wat lees ik nu; *****

Je word het boek in getrokken vooral als de mysterieuze Jace in beeld komt. Geloof me vanaf dat moment wil je niet meer stoppen met lezen! Het is een spannend boek, vol met geheimen en een vleugje romantiek. Kortom beter kan niet!

Kim Schreurs;

Kortom: veel elementen in het verhaal zijn niet origineel en het is te voorspelbaar. Dat breekt het boek op, want als lezer raar ik zo verveeld dat ik ga letten op en me ga ergeren aan details en dan gaat het al helemaal mis.

Chicklit; *****

De personages zijn interessant en heel sterk neergezet, waardoor je je direct verbonden met ze voelt. Clary doet het goed als dappere heldin en je wordt als lezer geïntrigeerd door de stoere en ietwat mysterieuze Jace met zijn humoristische, ad remme uitspraken. Daarbij zit Stad van beenderen vol plotwendingen, dus blijft het spannend tot op het eind. Het is dan ook een boek waar je doorheen raast.

MissKaterina; ****

Het is een boek met veel actie en het was best ontspannend om te lezen, maar ik miste toch nog dat wauw-gevoel dat je krijgt wanneer je een erg goed boek leest. Clare heeft een interessante, nieuwe wereld gecreëerd en beschreven, maar het plot raakte mij niet meteen zo diep als dat van andere boeken uit het genre.

Fantasywereld; ***

Helaas is dit boek wel erg voorspelbaar. Een oplettende lezer ziet elke twist – vooral de grote finale – aankomen. Op sommige zaken wordt zo de nadruk gelegd dat de puzzelstukjes veel te vroeg op hun plaats vallen.

Heb jij Stad van Beenderen door Cassandra Clare gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!