Cassandra Clare – De ijzeren engel – Boek 1 – De Helse Creaties

Cassandra Clare – De ijzeren engel – Boek 1 – De Helse Creaties

Tags:

 

DeIJzerenEngelMagie is gevaarlijk – maar liefde is nog gevaarlijker…

In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers – vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen – brengen wat orde in de chaos.

Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken: het vermogen om te transformeren. En in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is dat bepaald geen zegen – ze wordt van alle kanten belaagd door figuren die zich haar gave willen toe-eigenen.

Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem – die ieder totaal verschillend zijn. Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen.

De IJzeren Engel is het eerste deel van de onweerstaanbaar spannende fantasytrilogie De Helse Creaties die voorafgaat aan de Kronieken van de Onderwereld.

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van De ijzeren engel door Cassandra Clare? Ze staan hier voor je op een rij!

Chicklit; *****

De ijzeren engel is een ijzersterk boek dat me op het puntje van mijn stoel liet zitten. Het bezit zoveel spannende scènes en ik kon telkens niet stoppen met lezen. Op het einde gebeuren er dingen die ik totaal niet aan zag komen en dat maakte het boek nóg beter. Ik vind het zo knap van Cassandra Clare dat ze zo’n goed verhaal in elkaar heeft kunnen zetten.

CooleSuggesties;

De weelderige, melodramatische stedelijke fantasysfeer van de schaduwjagers wereld past naadloos in een steampunk-achtig Victoriaanse verleden, en deze nieuwe serie maakt een aanloop naar een grootse strijd tegen hordes tegenstanders, die in werkelijkheid demonisch aangedreven messing uurwerken blijken te zijn. Het verhaal is voor fans vertrouwd geschreven, maar heeft wat trage momenten.

Hebban; ***

Aan de ene kant is het een vlot verteld verhaal met een behoorlijk tempo en een redelijke plot. Er zitten zeker gerecyclede elementen in, maar dat is niet ongewoon in de fantasy. En hoewel de karakters niet bepaald subtiel zijn en naar archetypen neigen (de verstrooide uitvinder, de verwende prinses, de emotioneel onbereikbare man), hebben ze genoeg interne tegenstellingen om interessant te lijken.

Banger Sisters;

Weer een echte Cassandra Clare. Je herkent vanaf de eerste pagina haar schrijfstijl en word meteen weer in de schaduwjagers wereld getrokken of je er nooit weg bent geweest. Ook in dit verhaal zijn de verrassingen weer ruimschoots aanwezig, er vinden wendingen en complotten plaats die je niet aan ziet komen of überhaupt aan wilt zien komen.

Rachel leest; ****½

Cassandra Clare heeft het talent om iemand een unieke belevenis te geven tijdens het lezen. De uitzonderlijke gave die Tessa heeft, het huis van de schaduwjagers et cetera zijn punten waar ik zelf nooit op zou komen. De opbouw van het boek is prettig om te lezen. Door deze opbouw werd ik zo weer in het verhaal getrokken en dat heeft mij ook niet meer losgelaten.

Leestafel;

Ik had nog nooit iets van Cassandra Clare gelezen, maar nu ik dat wel gedaan heb begrijp ik hoe het komt dat jonge meiden hiervan smullen. Het is de veredelde bouquetroman in het fantasygenre. Het is superromantisch en leest als een trein.

Heb jij De ijzeren engel door Cassandra Clare gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!