Caroline Wallace – Het bijzondere leven van Martha Vondeling

Caroline Wallace – Het bijzondere leven van Martha Vondeling

Tags:

 

HetBijzondereLevenMartha groeit op als wees in het Bureau Gevonden Voorwerpen van Lime Street Station, totdat ze op haar zestiende op zoek moet naar haar eigen identiteit.

Martha is als baby in een koffer op het station van Lime Street in Liverpool gevonden. Omdat niemand de koffer komt claimen, wordt het Bureau Gevonden Voorwerpen haar thuis. Jammer genoeg beschikt Moeder, die het kantoortje met ijzeren hand runt, niet bepaald over de beste opvoedkundige kwaliteiten.
Martha wordt zodoende de Assepoester van het station en raakt er door Moeder zelfs van overtuigd dat het hele station zal instorten als ze een stap buiten het gebouw zet. Lime Street Station en de excentrieke personages die het station bevolken vormen haar universum: de elegante Elisabeth die de stationsrestauratie runt, de Romeinse legionair die elke dag op dezelfde tijd onder de stationsklok zijn broodje eet en William, die in de schaduwen leeft en zakken vol met tinnen soldaatjes heeft…

Het leven verandert als Martha op een dag brieven begint te krijgen van iemand die beweert te weten wat haar ware identiteit is. Martha heeft een wonderbaarlijk talent om gevonden voorwerpen bij hun rechtmatige eigenaar terug te krijgen, maar is ze ook in staat het mysterie rond haar eigen afkomst op te lossen? En lukt het haar om voor het eerst een stap buiten het station te zetten zonder dat alles gruwelijk misgaat?

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Het bijzondere leven van Martha Vondeling door Caroline Wallace? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Het bijzondere leven van Martha Vondeling op Hebban; ***

Deze roman gaat dan ook vooral over het vinden van jezelf, voornamelijk gericht op Martha Vondeling, die zich ontwikkelt van onderdanig levend naar de regels van Moeder, tot een jonge vrouw die haar eigen keuzes maakt en dat allemaal in een sprookjesachtige wereld, waardoor het bijna niet opvalt dat het verhaal op zware thema’s berust.

Recensie over Het bijzondere leven van Martha Vondeling op Tea time books; ***

Als Martha aan het einde erachter komt wat haar leven allemaal inhoudt. En dat was een mooi slot van dit boek. Maar omdat het voor mij toch wat verwarrend was en het toevoegingen had die niet geheel nodig waren, krijgt dit boek niet de waardering die ik het graag had gegeven.

Recensie over Het bijzondere leven van Martha Vondeling op Chicklit; ***

Hoewel Het bijzondere leven van Martha Vondeling genoeg gegevens bevat om uit te groeien tot een wonderlijk verhaal, voldoet het niet aan de verwachtingen. Wallace haalt met de brieven, de columns, de vragen en het gewone verhaal zoveel verschillende verhaalmiddelen uit de kast dat hét echte verhaal ondersneeuwt.

Recensie over Het bijzondere leven van Martha Vondeling door Rachel leest; ***

Op een gegeven moment mag het van mij wel gaan veranderen, want het verhaal begon mij te storen. Maar dan komt het eind van het verhaal en dan moet ik toegeven dat deze mooi en bijzonder vind. Dit einde had ik niet zien aankomen. Het einde heeft het verhaal voor mij goedgemaakt.

Recensie over Het bijzondere leven van Martha Vondeling op Boekhandel Iwema;

De brieven die aan haar zijn gericht en de krantenartikelen over het mysterie van de Beatles vormen samen met het verhaal over Martha’s spannende zoektocht een goed geheel. De fantasierijke sfeer maakt dat je zo doorleest tot het einde van het boek, waar een belangrijke climax wacht.

Recensie over Het bijzondere leven van Martha Vondeling op Cinderellis;

Dit is geen boek dat teert op onverwachte wendingen. Ik heb genoten van het absurde verhaal van Martha en haar vrienden. Het is zeker geen Amélie, maar kent wel dezelfde soort gekke gebeurtenissen. Prima voor iemand die kan genieten van een gemoedelijk verhaal!

Recensie over Het bijzondere leven van Martha Vondeling op De Leesfabriek;

Helaas bleek het boek niet helemaal waarop gehoopt. En dat komt met name door Martha. Ik kreeg maar geen grip op haar. Ze voelt als een spookbeeld. Daarnaast is er haar leeftijd. Het is dat er gezegd wordt dat ze zestien jaar is, maar wanneer je leest, krijg je toch eerder de indruk van een kind van tien.

Recensie over Het bijzondere leven van Martha Vondeling op De Perfecte Buren; **½

Persoonlijk denk ik dat Martha’s verhaal veel krachtiger en sprekender zou zijn geweest zonder de zoektocht naar de koffer en haar samenwerking met Max Cole. Het uiteindelijke einde, als Martha er uiteindelijk achter komt wie ze nu daadwerkelijk is, heeft me trouwens zeer ontroerd.

Recensie over Het bijzondere leven van Martha Vondeling op Leestafel;

Het bijzondere leven van Martha Vondeling is een fantastisch boek. Een wonderlijke boek vol bijzondere gebeurtenissen en ongewone personages. Het is een grappig, gevoelig maar vooral heel liefdevol verhaal met een snufje melancholie. De lezer weet precies wie Martha’s moeder is.

Heb jij Het bijzondere leven van Martha Vondeling door Caroline Wallace gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!