Carina van Leeuwen – Unit Plaats Delict 2 – Koud Spoor

Carina van Leeuwen – Unit Plaats Delict 2 – Koud Spoor

Tags:

 

KoudSpoorTerwijl een hittegolf het land teistert worden in Den Haag, verspreid door de stad, vuilniszakken gevonden met afgezaagde lichaamsdelen erin. Wie het slachtoffer is, is onduidelijk.

Tegelijkertijd krijgen forensisch rechercheur Renee Spaan en haar collega’s te maken met de dood van de zonderling Ewoud Ravensberger. Omdat er twijfels zijn over de doodsoorzaak, wordt er sectie verricht. Het lijkt een tragische, maar verder onopvallende zaak, totdat Renee een lugubere ontdekking doet die alles volledig op zijn kop zet.

Maar wat Renee tijdens die lange, hete zomer misschien nog wel het meest bezighoudt, is een zaak die 25 jaar oud is. Wat is er precies gebeurd op die dag dat haar vader, die ook bij de politie zat, betrokken was bij een inval in een XTC-laboratorium? Hoe is hij precies om het leven gekomen? En waarom wil iemand koste wat het kost voorkomen dat Renee zich in deze zaak verdiept?

Ben jij op zoek naar een recensie van Koud Spoor door Carina van Leeuwen? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Koud Spoor op Hebban; ****

Koud Spoor, na Vuurproef  het tweede deel uit de serie Unit Plaats Delict, is een sterke thriller met een onverwachte plot. Van Leeuwen heeft haar jarenlange ervaring als forensisch expert op prima gedoseerde wijze doorvertaald naar deze thriller.

Recensie over Koud Spoor op VrouwenThrillers; ****½

Vergeleken met het vorige deel is Koud spoor beter uitgewerkt en veel spannender opgezet. Vele raadsels waarvan de antwoorden leiden naar een onverwachte ontknoping. De auteur laat hier een geweldige groei zien in haar schrijverschap. Het eigen onderzoek waar Renee mee bezig is is nog niet afgerond, dus zie ik met spanning uit naar het volgende deel.

Recensie over Koud Spoor door Shyama in Boekenland; ****

Van Leeuwen heeft verschillende perspectieven samengesmeed, waarin meerdere zaken parallel lopen zonder verwarrend te worden. Vorig jaar las ik Vuurproef en ik bespeur in Koud Spoor een mooie ontwikkeling in Van Leeuwen’s schrijfstijl.

Recensie over Koud Spoor op De scriptor; ****

Carina van Leeuwen schrijft met groot gemak en vanzelfsprekendheid over de interne keuken van een politiebureau. Daarbij zal ze vast haar verbeelding aanspreken maar zeker ook haar realiteitszin. Als je Spaan tegen de onwillige dactyloog (vingerafdrukkenexpert) hoort sneren: ‘Dit hadden we dus weken geleden al kunnen weten’, gaat onmiddellijk je aandacht uit naar de actualiteit.

Recensie over Koud Spoor op De Thriller; ****

Carina van Leeuwen is ten opzichte van het eerste deel in de serie rond de Unit Plaats Delict er als schrijver enorm op vooruitgegaan. De kritiek op het eerste deel heeft ze grotendeels opgepakt en dat is een pluim waard. Zo is de spanning meer aanwezig, zijn de hoofdpersonages volwassener beschreven en is ook de plot geloofwaardiger. Zo zijn de drie zaken goed in evenwicht.

Recensie over Koud Spoor op Leuke Suggesties;

Koud Spoor is een geweldig spannend boek, dat zo veel elementen heeft dat je geen bladzijde hoeft te vervelen. Romantiek, spanning, misdaad, ondervragingen: ze wisselen elkaar in een rap tempo af. Dankzij de prakijkervaring van de schrijfster is het een ogenschijnlijk realistisch boek.

Recensie over Koud Spoor op Thrillerlezers; ****

‘Koud spoor’ is zeker een aanrader. Het is een spannend en indrukwekkend verhaal, Renee die samen met haar collega’s een lugubere moord probeert op te lossen .

Heb jij Koud Spoor door Carina van Leeuwen gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!