Camilla Läckberg – Engeleneiland

Camilla Läckberg – Engeleneiland

Tags:

 

EngeleneilandPasen 1974. Een familie verdwijnt van het eiland Valö zonder een spoor achter te laten. De eettafel is zelfs prachtig gedekt, maar iedereen is verdwenen. Iedereen behalve de één jaar oude dochter Ebba. Is het gezin slachtoffer van een misdrijf of is het vrijwillig weggegaan? Het raadsel is nooit opgelost…

Jaren later keert Ebba terug naar het eiland. Zij en haar man Mårten hebben hun zoontje van drie verloren. In een poging hun verdriet te overwinnen en verder te gaan met hun leven, willen ze Ebba’s ouderlijk huis renoveren en er een bed and breakfast openen. Ze zijn nog maar net begonnen met hun renovatiewerkzaamheden als iemand probeert brand te stichten. Wanneer ze een paar dagen later bij het openbreken van de vloer bloed aantreffen, lijkt het kwaad uit het verleden hen in te halen. Inspecteur Patrik Hedström en zijn collega’s onderzoeken de brand en verdiepen zich daarbij in de oude verdwijningszaak.

Wat is er precies gebeurd met Ebba’s familie?

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van Engeleneiland door Camilla Läckberg? Ze staan hier voor je op een rij!

Hebban; ****

Ondanks die complexiteit is Camilla Läckberg er wel bijzonder goed in geslaagd om met het bonte gezelschap aan personages een indrukwekkend verhaal neer te zetten. Allemaal mensen die gekleurd zijn door het leven, maar die vooral duidelijk maken dat het verleden zijn sporen nalaat, ook al doe je nog zo je best dat verleden te vergeten.

VrouwenThrillers; ****½

Door flashbacks krijgen we ook langzaam inzicht in een familiegeschiedenis en dat alles zorgt voor een bijzonder goed en spannend boek dat zich heel makkelijk laat lezen, waarbij het verhaal geen moment inzakt en er een mooie spannigsboog blijft door het verhaal heen. Een aanrader voor alle thrillerliefhebbers.
Het verhaal is ingenieus in elkaar gezet, kent verschillende verhaallijnen waarbij heden en verleden elkaar zonder problemen afwisselen, bevat veel goed uitgewerkte personages en er is aandacht voor de opkomst van het rechts-extremisme in de Zweedse politiek. De spanning wordt goed opgebouwd en de ontknoping is van grote klasse.
Ook Engeleneiland is weer een meesterwerk. Waar sommige schrijvers moeite hebben om diverse verhaallijn op een logische manier aan elkaar te knopen, doet Läckberg dat met gemak. Ze gaat misschien wel wat al te makkelijk door de spannende scènes heen. Op sommige momenten mogen die wel wat langer duren of meer uitgediept worden.
Läckberg legt de nadruk op de relaties tussen de mensen. Slagen de echtparen/stellen er in samen de doorgemaakte ellende te overwinnen of niet. Feilloos legt ze de zwakheden van mensen bloot en legt ze de vinger op de zere plek. Läckberg brengt dit heel herkenbaar in beeld, in haar vertrouwde soepele schrijfstijl.
Rachel leest; ****½
Wat erg mooi is aan dit verhaal is, dat je steeds terug gaat naar het verleden. Iedere keer als je bij een hoofdstuk komt, valt een puzzelstukje op zijn plaats. Dat vond ik heel apart, maar ook werd het dan ook weer een stuk spannender. Je kwam weer iets te weten wat op eerste paasdag was gebeurd en hoe de familie in het verleden leefde. Ik bleef dan ook lezen, want het boek werd steeds mooier.
Ja! Ik vind het verhaal echt spannend. Je probeert de hele tijd zelf te bedenken wat er kan zijn gebeurd. Ik vind het mooi hoe alle verhaallijnen op het eind allemaal samenkomen. Een aanrader dus. Ik wil de andere boeken uit de serie nu ook gaan lezen.

Heb jij Engeleneiland door Camilla Läckberg gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!