Buddy Tegenbosch – Oog om oog

Buddy Tegenbosch – Oog om oog

Tags:

 

OogOmOogAl vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij. Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst. Bang voor wat zou kunnen gebeuren.

Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden, komt hij op een fantastische plek te wonen en wordt hij aangenomen als barman in de grootste club van de stad. Jaap-Jan, inmiddels JJ voor zijn vrienden, heeft het prima naar zijn zin. Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar.

Voor de tweede keer neemt JJ een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen.

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van Oog om oog door Buddy Tegenbosch? Ze staan hier voor je op een rij!

Reviews & Roses; ****½

Oog om oog is een fantastisch boek voor elke leeftijdsgroep door het pakkende en boeiende verhaal. Buddy Tegenbosch schrijft ontzettend fijn en weet je door zijn schrijfstijl nieuwsgierig te maken en de zinnen lezen makkelijk weg. Doordat het zo prettig en makkelijk leest is het geschikt voor jongeren, maar door de interessante en pakkende materie die verbazingwekkend goed uitgewerkt is, ook boeiend voor volwassenen.

The Book Girl; ****

Ik vond het tweede gedeelte van het boek lekkerder lezen dan het eerste. Het eerste gedeelte is soms wat langdradig maar aan de andere kant ook weer boeiend genoeg om door te willen blijven lezen. Hoofdpersoon J-J leren we goed kennen, zijn gedachten worden goed verwoord.

YoungAdults; ****

Al met al is het geen thriller met beklemmende spanning en verassend plot, zoals iedereen me deed geloven. Desondanks heeft Oog om Oog mijn verwachtingen meer dan waargemaakt. Het realistische verhaal is op alle vlakken zorgvuldig uitgewerkt: die uitwerking is de voornaamste reden om dit boek te lezen.

Killing My Darlings; *****

Het verhaal blijft dus het hele boek interessant, zonder dat er in het begin echt heel erg veel gebeurt. Dat rustige tempo van het eerste deel van het boek staat in contrast met de sneltreinversnelling waarin je in de laatste hoofdstukken terecht komt. Het boek is dan ECHT niet meer los te laten en je zal hoe dan ook doorlezen tot op het einde.

Hebban | Amanda de Leeuw van Weenen; *****

Het verhaal is zo herkenbaar, zo vol gevoelens van eenzaamheid en machteloosheid, het kruipt onder je huid en bezorgd constant een onderhuidse spanning, een onbestemd gevoel. Werkelijk bijzonder. Zoals in het boek wordt gezegd: “Je moet voelen om te weten dat je leeft..” Dat is een waarheid als een koe! Mooier kan het niet gezegd worden.

Coole Suggesties;

Oog om oog is een dreigend boek, waarbij je pas helemaal op het einde precies zit hoe de vork in de steel zit. De reden? Heel eenvoudig: door een super spannende teaser als proloog te gebruiken! En dat lukt zonder enige twijfel.

Wereld achter woorden;

Een heerlijk geschreven boek met interessante personages. Toch wist het einde mij niet te overtuigen en had ik dat graag wat subtieler gezien. Desondanks ben ik wel heel blij dat ik Tegenbosch ontdekt heb, want schrijven kan hij en ik zal dus zeker zijn andere boek Pokerface ook oppakken.

Thrillerlezers; *****

Buddy Tegenbosch: wat heb je een geweldig boek geschreven! Als je mij ontroerd en boos krijgt, dan kan je echt schrijven. Prachtig de gedachtes, angsten en twijfels omschreven in een verhaal wat je snel uit wilt lezen om te weten wat daar vroeger gebeurd is en wat er nu staat te gebeuren. Nergens word je teleurgesteld.

De Leesfabriek;

Wanneer je nog aan het begin van het boek bent, denk je vast dat je een idee hebt hoe het boek uiteindelijk zal aflopen. Vergeet het maar. Na het laatste hoofdstuk ben ik weer terug gegaan naar het begin omdat ik dacht, maar het was toch … Ik hou er van, zo’n eind dat je gobsmacked achterlaat

Zon en Maan; ****½

Hoewel de plot over het algemeen niet heel wauw, spannend en speciaal is, wisten bepaalde wendingen me wel ontzettend te verrassen. Daarbij word je als lezer meegesleurd in zowel heden als verleden. Het verleden wordt echter niet helemaal opgeblazen.

Heb jij Oog om oog door Buddy Tegenbosch gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!