Arnaldur Indriðason – Onland

Arnaldur Indriðason – Onland

Tags:

 

OnlandIJsland, 1979.

In een meer bij de krachtcentrale op Reykjanes ontdekt een vrouw een verminkt lichaam. Er zijn aanwijzingen dat de dode iets te maken heeft gehad met de militaire basis op de Miðnesheiði. Daar stelt men echter geen prijs op samenwerking met de IJslandse politie.

Erlendur en zijn mentor Marion Briem proberen via allerlei omwegen informatie te verzamelen. Erlendurs aandacht wordt bovendien in beslag genomen door een andere zaak: die van een meisje uit Reykjavík, dat ongeveer vijfentwintig jaar eerder spoorloos is verdwenen.

Ben jij op zoek naar een recensie van Onland door Arnaldur Indriðason? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Onland op Hebban; ****

Onland is een duistere, grauwe thriller die op details naar het einde sluipt. Eenvoudig ogend, maar meeslepend verteld: het is de pure klasse van Indridason die de lezers aan de pagina’s laat plakken.

Recensie over Onland op Boekenz;

Indridason vertelt een steengoed verhaal (en een boeiend ‘bijverhaal’) op prachtige, beeldende wijze zonder al te veel opsmuk. Hij geeft voldoende ruimte voor details, maar niet te veel waardoor het zou kunnen vervelen. Doseren is één van zijn vele kwaliteiten.

Recensie over Onland op Volkskrant; ****

Het voert allemaal naar een grootse finale, fraai beschreven, zonder franje, in de no-nonsensestijl die we van Indriðason gewend zijn. In het toch al imposante oeuvre van de IJslandse auteur is Onland wederom een pareltje. Wie hem nu nog niet kent, lees die man!

Recensie over Onland op Leestafel;

Onland is sober en intens tegelijk. De schrijfstijl van Indriðason is uniek en zijn boeken staan stuk voor stuk garant voor een indrukwekkende leeservaring. Indriðason stelt nooit teleur en weet me altijd te raken.

Recensie over Onland op TrillZone; *****

Alle bovenstaande ingrediënten liegen er niet om. Indridason is en blijft een meester in de beeldende thriller, waarin hij de aansprekende hoofdpersonages tegen de zware IJslandse achtergrond een hoofdbrekende zaak laat proberen op te lossen. Hulde. Hulde. Hulde.

Recensie over Onland op De Perfecte Buren; *****

Verwacht geen daverende actie of een genadeloze ontknoping. Dit soort elementen past helemaal niet in de stijl van Indriðason. Onland  is een voortreffelijke thriller, sober geschreven en intens van sfeer waarmee Arnaldur Indriðason opnieuw bewijst dat de lovende woorden over zijn schrijverschap terecht zijn.

Heb jij Onland door Arnaldur Indriðason gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!