Ap Dijksterhuis – Op naar geluk

Ap Dijksterhuis – Op naar geluk

Tags:

 

OpNaarGelukOns geluk hebben we voor een aanzienlijk deel in eigen hand. Voor 50 procent zelfs, zo vertelt de hedendaagse wetenschap ons. In de zoektocht naar het begrijpen van geluk verbindt Ap Dijksterhuis met veel vaart en humor de moderne psychologie en neurowetenschap met de klassieke westerse filosofie en oosterse filosofie.

De lezer wordt meegenomen langs het boeddhistische ideaal van mindfulness en het heilzame effect van reizen, langs de vraag of we een vrije wil hebben, langs de overeenkomst tussen het geloof in een God en het bezoek aan een popfestival, langs de wijsheid van John Lennons moeder en de valkuilen van de consumptiemaatschappij, langs Socrates’ ideeën over de zorg voor de ziel, langs de beste manier om de juiste doelen te stellen, en de typisch eenentwintigste-eeuwse vraag hoe vaak je, voor je eigen gemoedsrust, nu eigenlijk je e-mail moet lezen.

In zijn bestseller Het slimme onbewuste schreef Dijksterhuis dat, hoewel ons gedrag vooral bestuurd wordt door het onbewuste, we ons bewustzijn nodig hebben om geluk te ervaren. In Op naar geluk legt hij uit hoe we dat moeten doen. En wie wil er nu níet gelukkig worden? Ap Dijksterhuis (1968) is een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Hij is hoogleraar psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen en een van de redacteuren van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Science. Hij won vele prijzen, waaronder de Early Career Award van de American Psychological Association.

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van Op naar geluk door Ap Dijksterhuis? Ze staan hier voor je op een rij!

DeRecensie; ****

Hij heeft een grappige schrijfstijl en daardoor is Op Naar Geluk zeker geen droge kost. Het boek sluit af met praktische tips om gelukkiger te worden. Buiten kijf staat dat dit een zeer interessant en praktisch boek is, maar zijn constatering dat eigenlijk ieder ongeluk na drie maanden niet langer ongelukkig maakt is wel erg kort door de bocht.

De Lachende Theoloog;

Typisch een vak-idioot ben ik geneigd te denken- maar wel een vak-idioot, die aanstekelijk kan vertellen. Dit boek, Op Naar Geluk, doet niet onder voor de boeken van Dan Gilbert en Jonathan Haidt. Ik kan me niet indenken dat iemand van dit boek lezen spijt krijgt. En wie weet is Dijksterhuis wel in staat om u te overtuigen. Aanrader!

Hebban | Alex Hoogendoorn; ****

Het is een boek vol inspirerende wijsheden die veelal onderwerp van wetenschappelijk onderzoek zijn geweest, hoewel niet alle onderwerpen wetenschappelijk ondersteuning krijgen. Daar daagt Dijksterhuis de lezer uit zijn eigen gezonde verstand te gebruiken, want nergens in het boek acht hij zijn lezer dom, en zo zelf te bekijken welke informatie nuttig is voor zijn eigen geluk.

Heb jij Op naar geluk door Ap Dijksterhuis gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!