André Hoogeboom – Max

André Hoogeboom – Max

Tags:

 

MaxIn 2015 stond de Nederlandse racewereld op zijn kop: Max Verstappen, zoon van Formule 1-rijder Jos Verstappen en cart-kampioene Sophie Klumpen maakte zijn debuut in de Formule 1 als jongste coureur ooit. Max’ faam was hem al vooruitgesneld; in elk kampioenschap waaraan hij mee had gedaan werd hij kampioen, of het nu het kartkampioenschap op 7-jarige leeftijd was of het Formule-3-kampioenschap in 2013: Max breekt record na record.

Op Eerste Pinksterdag, 15 mei 2016, schreef Max Verstappen zijn naam in grote letters in de geschiedenisboeken van de Formule 1, toen hij als jongste coureur ooit de Grote Prijs van Spanje op het Circuit de Catalunya in Barcelona op zijn naam schreef. Het werd een iconisch moment in de Nederlandse sportgeschiedenis.

Het boek MAX, geschreven door journalist Andre Hoogeboom is een verzameling interviews die de weg van Max naar het miljoenenbanl dat de Formule 1 is, beschrijven. Hoogeboom sprak met de mensen die Max in zijn weg naar de F1 begeleid hebben. Allen zijn het er over eens: het talent van Max Verstappen is van ongekende klasse en allen voorspellen hem een glorieuze toekomst. De vraag is niet óf Max kampioen in de Formule 1 gaat worden, maar wanneer.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Max door André Hoogeboom? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Max op Alles over boeken;

Voor de echte autsportliefhebber zal het boek over Max Verstappen van André Hoogeboom niet heel veel nieuws bevatten. Toch is het een boek dat het lezen waard. Het is een goed geschreven portret van het grootste race-talent dat Nederland heeft voortgebracht.

Recensie over Max op Lekker Lezen; ****

Het is duidelijk dat Hoogeboom een verdomde sterk netwerk heeft opgebouwd, met mensen die kennis van zaken hebben. En elk van de geïnterviewden is ronduit lyrisch over Max Verstappen. De jongen heeft niet alleen de genen, maar ook de werkhouding en mentale rust die nodig is om nog lang mee te gaan.

Recensie over Max op GPPits;

Ook voor de kenner is het een leeswaardig boek, maar zeker voor wie Max Verstappen is gaan volgen naar aanleiding van diens succesvolle entree in de Formule 1 in 2015 is dit werk ideale vakantielectuur, je leest je binnen de kortste keren in in de jeugd van Max Verstappen waardoor je hem en zijn succes beter gaat begrijpen.

Recensie over Max op Volkskrant; ***

Het is een ‘ongeautoriseerd verhaal’ geworden. Het ‘Team Verstappen’ – waar vader Jos de leidende figuur is – had geen enkele interesse om mee te werken. Dat is, in dit geval, geen bezwaar. Hoogeboom verkende de directe omgeving van Verstappen, sprak met gezaghebbende insiders en distilleerde daaruit een tamelijk volledig beeld.

Heb jij Max door André Hoogeboom gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!