Alison Gaylin – In het donker

Alison Gaylin – In het donker

Tags:

 

InHetDonker Kan een vreemde je herinneringen delen?

Dat is de vraag die Brenna Spector achtervolgt als ze de eerste video ziet van de vermiste webcam-girl Lula Belle. Naakt maar verborgen in de schaduw deelt de ‘performancekunstenaar’ haar diepste, intiemste geheimen met haar onzichtbare mannelijke publiek… geheimen die Brenna huiveringwekkend bekend voorkomen.

Ervan overtuigd dat het vermiste meisje banden met haar zus heeft, neemt Brenna de zaak aan. In haar jacht op Lula Belle ontrafelt ze een web van obsessie, seks, schuld en moord.

De zoektocht kan haar herenigen met haar familie – of kan haar het leven kosten.

Ben jij op zoek naar een recensie van In het donker door Alison Gaylin? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over In het donker op VrouwenThrillers; ***

Ondanks dat In het donker het tweede boek is met Brenna Spector is het goed zelfstandig te lezen. Er wordt wel regelmatig gerefereerd aan gebeurtenissen uit het eerste deel, maar dit is niet storend of verwarrend. Geen hoogoplopende spanning of verbazingwekkende plotwendingen in In het donker, wel een degelijk opgebouwd verhaal met een intrigerende hoofdpersoon dat zich heel prettig laat lezen.

Recensie over In het donker op Hebban; ****

In het donker is op de eerste plaats een detectiveverhaal, aangevuld met de zeer speciale persoonlijke eigenschappen die door de auteur aan Brenna Spector zijn toegedacht. Het biedt perspectief om, vanuit haar geheugen, lopende onderzoeken plotselinge wendingen te kunnen geven.

Recensie over In het donker op Leestafel;

Net als het eerste boek en ze was is in het donker prima als op zich staand verhaal te lezen. Samen vormen ze echter een meer dan boeiende reeks. Het verhaal is ongewoon en een tikje bizar maar Alison Gaylin houdt de regie over het verhaal strak in eigen hand. Ze combineert hedendaagse mysteries en moderne technieken uitstekend met ouderwets speurwerk. Op naar het volgende deel dus!

Recensie over In het donker op De Thriller; ***½

Ik moest wel even wennen aan Gaylin’s schrijfstijl. Door Brenna’s aandoening wordt er door het verhaal heen veel gebruik gemaakt van flashbacks en dat vond ik wel eens verwarrend. Wat mij betreft zou dat in de volgende delen wat minder kunnen. De manier waarop het is geschreven is echter heel prettig. Het verhaal blijft spannend en loopt lekker door, waardoor ik er toch al snel helemaal in zat.

Recensie over In het donker op Mijn Boekenblog; ****

Het verhaal komt wat traag op gang maar als de vaart er eenmaal inzit is in het donker een thriller die heerlijk leest en boeit. Je krijgt steeds stukjes informatie die je een idee over de afloop geven maar die afloop is uiteindelijk toch heel anders dan je je had voorgesteld. De ontknoping is spannend, origineel en geloofwaardig.

Recensie over In het donker op Lekker Lezen; ***

Alison Gaylin schrijft met “In het donker” een detective verhaal waar je lekker wat uurtjes aan kan spenderen. Een echte hoogvlieger wordt dit boek echter niet. Het bevat weliswaar alle elementen die in het genre nodig zijn (een paar plotwendingen, een vleugje verraad, wat sex, de broodnodige demonen die de politie-mensen achtervolgen) maar wat ontbreekt is die éne spark-of-life.

Heb jij In het donker door Alison Gaylin gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!