Alice Zeniter – Op een zondagochtend

Alice Zeniter – Op een zondagochtend

Tags:

 

250De Mandy’s leven al generaties lang in een houten huis op een stuk niemandsland, omgeven door een wirwar van spoorrails nabij het Nyugati-station in Boedapest.

De jonge Imre groeit er op in een trieste omgeving die bol staat van hardnekkige geheimen en waarin Stalin verantwoordelijk wordt gehouden voor al het noodlot dat de familie heeft getroffen.

En dat blijft ook min of meer zo na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, dat niettemin veel nieuws brengt in het leven van Imre: seksshops, een jonge Duitse en een vaag idee van westers geluk dat niet voor hem is weggelegd.

Op een zondagochtend : een sfeervol, melancholisch verhaal over drie generaties van een Hongaarse familie.

Ben jij op zoek naar een recensie van Op een zondagochtend door Alice Zeniter? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Op een zondagochtend op Volkskrant; ****

Toch is dit een roman die er inhakt. Er heerst Beckettiaanse treurigheid en de setting heeft ook iets absurdistisch. In een oud houten huis omgeven door spoorrails wonen Imre en zijn grootvader, ouders en zijn zus. De grootvader bezat zich elk jaar op de dag van de dood van zijn vrouw, Sara. Zijn schoondochter, Imres moeder Ildiko, sterft bijna even jong.

Recensie over Op een zondagochtend op CLEEFT; ****

Zeniter heeft een sfeervol, sterk en melancholisch verhaal op papier gezet en laat door feiten zien dat ze veel van Hongarije en de geschiedenis afweet. Als lezer ga je behoren tot de familie Mándy en je hoopt dat zij uiteindelijk vinden wat ze zoeken in het leven.

Recensie over Op een zondagochtend op Lekker Lezen; ****

Alice Zeniter schrijft beklemmend en soms haast deprimerend. Ik kreeg zin om met de ongelukkige bewoners mee te doen bij hun avondlijke sigaret (ik rook niet) en drankmisbruik. Zeniter weet de spanning te vangen tussen enerzijds droom en niet-uitgevoerde ambitie en de moeheid van het bestaan. Het hulpeloze hopeloze van de verschoppelingen van de maatschappij.

Heb jij Op een zondagochtend door Alice Zeniter gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!