Alexandra Oliva – De laatste deelnemer

Alexandra Oliva – De laatste deelnemer

Tags:

 

delaatstedeelnemerIn De laatste deelnemer gaan twaalf personen de strijd met elkaar aan.

Voor een realityprogramma moeten ze zien te overleven in de wildernis in het noordoosten van de Verenigde Staten. In het begin zijn de opdrachten die ze moeten vervullen nog redelijk onschuldig en simpel, maar gaandeweg wordt de uitdaging steeds groter.

Uiteindelijk moeten ze in hun eentje zien te overleven. Een deelneemster wordt steeds fanatieker – ze weet niet wie ze kan vertrouwen. Bij de laatste uitdaging raken haar reserves op en kan ze steeds minder goed realiteit van waan onderscheiden.

Dan ontmoet ze een tiener die haar wel een heel onwaarschijnlijk verhaal vertelt. Of vertelt hij de waarheid? Zal ze hem vertrouwen?

De laatste deelnemer van Alexandra Oliva is een razendspannend boek dat perfect is voor fans van Wie is de mol? en Expeditie Robinson.

Ben jij op zoek naar een recensie van De laatste deelnemer door Alexandra Oliva? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over De laatste deelnemer op ThrillZone; ***

De spanning wordt goed opgebouwd, maar de climax waar het boek naar toe lijkt te werken blijft helaas uit. Het einde wordt afgeraffeld en het blijft onduidelijk wat er in de “gewone” wereld aan de hand is. Dat het einde ook nog eens een beetje zoetsappig is, neemt veel van de eerdere spanning in het boek weg.

Recensie over De laatste deelnemer op Chicklit; ***

Ik vind het idee van het boek De laatste deelnemer echt heel sterk, maar ik vond de uitvoering minder. Dit komt voornamelijk door de langdradige stukken en doordat er geen plotwending in zit. Alleen het einde maakt het nog een beetje spannend, waardoor je nog wel achterblijft met een aantal vragen.

Recensie over De laatste deelnemer op Connie’s Boekenblog; *****

Het is een boek dat in het begin al boeit maar waar je tijdens het lezen steeds dieper in duikt en je steeds meer betrokken gaat voelen bij wat er gebeurt. Uiteindelijk leefde ik intens mee en zat ik als het ware op het puntje van mijn stoel. Het laatste deel is intens, spannend, zenuwslopend, pijnlijk en emotioneel en greep me echt bij de keel. Het boek was dan ook niet weg te leggen en moest uit.

Recensie over De laatste deelnemer op De Boekblogger;

Het spannende van deze roman is dat Zoo zich veilig voelt omdat alles binnen de kaders van het televisieprogramma gebeurt – denkt zij -, terwijl je als lezer al snel denkt dat het zo eenvoudig niet kan zijn. Ze denkt dan ook dat er overal camera’s zitten die haar in de gaten houden. Dus wat kan haar gebeuren?

Recensie over De laatste deelnemer op Hebban; **

De laatste deelnemer wordt aanbevolen voor de fans van Wie is de mol? en Expeditie Robinson. In grote lijnen zijn er inderdaad overeenkomsten, maar in tegenstelling tot deze programma’s blijven er na afloop van het boek nog wel wat vragen over die niet worden beantwoord. En, niet geheel onbelangrijk, een programma als Wie is de mol? is vele malen spannender.

Recensie over De laatste deelnemer op Books & Stories; ***½

Halverwege het verhaal wist ik zeker dat ik een extreem hoog cijfer neer zou zetten in mijn recensie, maar omdat ik toch teleurgesteld was door de uitwerking geef ik het boek een 7,5. Nog steeds een ruime voldoende, maar niet de 9 die ik aan het begin van het verhaal in gedachten had.

Recensie over De laatste deelnemer op De Perfecte Buren; ****

‘De laatste deelnemer’ is een spannend boek van begin tot einde. Het leest eenvoudig weg en je gaat er als lezer al snel helemaal in op. Alhoewel het direct duidelijk is wat er gaande is, weet Alexandra Oliva toch de lezer te blijven boeien met haar karakters en cinematografische vertelstijl. Je wilt gewoon weten hoe het verder gaat en het verhaal verveelt geen moment. Het leent zich uitstekend voor een verfilming.

Recensie over De laatste deelnemer door Rachel leest; ****

‘De laatste deelnemer’ begint in de proloog spannend. Het benam mij de adem en zorgde dat mijn nieuwsgierigheid groot werd. Na de proloog wordt een goede introductie gegeven van zowel de personages en het televisieprogramma. Het einde van het boek vond ik zeer verrassend en stiekem hoop ik nog op een vervolg, want deze wil ik zeker lezen.

Recensie over De laatste deelnemer door Nadine Kuiper; ****

De laatste deelnemer is heel makkelijk en snel te lezen. De auteur gebruikt duidelijke en simpele taal en de hoofdstukken zijn kort en bondig. Het verhaal van Zoo wordt vanuit de ik-vorm beschreven. Dit boek heeft de stempel ‘literaire thriller’ gekregen, maar dat is wat mij betreft niet terecht.

Heb jij De laatste deelnemer door Alexandra Oliva gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!