Abdelkader Benali – Brief aan mijn dochter

Abdelkader Benali – Brief aan mijn dochter

Tags:

 

BriefAanMijnDochterMet een mengeling van schroom en ontboezeming, in lyrische bewoordingen én met een flinke dosis realisme schrijft Abdelkader Benali aan zijn pasgeboren dochter.

Het wordt een openhartige brief over de liefde voor haar moeder, zijn blijdschap en onzekerheid over het vaderschap, zijn eigen jeugd en opvoeding volgens de Marokkaanse traditie, en de band met zijn ouders.

Hij vertelt over de schoonheid van kunst, maar ook over racisme, discriminatie en geweld en probeert zo de wereld te duiden waarin zij zal opgroeien.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Brief aan mijn dochter door Abdelkader Benali? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Brief aan mijn dochter op Hanta;

In Brief aan mijn dochter laat Abdelkader Benali zich kennen, en dat maakt dat dit boek in de vorm van een brief meer nog dan een liefdesverklaring aan vrouw en kind een zelfportret is. En dat zou ik van Tussen de wereld en mij niet durven beweren.

Recensie over Brief aan mijn dochter op De scriptor; ****½

Abdel Benali’s magnetiserende vertelstem serveert je nonstop beelden en gedachtegangen waar je stil van wordt en lang bij wil stilstaan. Dit boek verdient het om als een galmende echo door het land te gaan en te blijven hangen in de oren van prijs uitreikende juryleden. Het bevat bovendien voldoende verborgen kamers om opnieuw gelezen te mogen worden.

Heb jij Brief aan mijn dochter door Abdelkader Benali gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!